Aan al die moeders die het allemaal zo goed voor elkaar hebben: Koop een taart vier een feest, ik geloof er lekker helemaal niets van. Sterker nog, wat heb jij eigenlijk te verbergen??

Aan alle geweldige moeders

Met 39 weken stond je nog op de loopband, je kon na je bevalling direct weer je spijkerbroek aan. Kraamtranen? Deed jij niet aan mee, jij had alleen die roze wolk en een blozende, slapende en groeiende baby. Je ziet er ook zo geweldig uit, perfect gestyled, nergens vlekken en wat loop je makkelijk op die hakken.. En je praat zo ontzettend pedagogisch perfect tegen je kinderen, nooit eens even: “Nou, kappen nou en meekomen” maar meer zoiets als “Ik zie dat je boos bent, mama begrijpt dat, je mag ook boos zijn, laten we dat gevoel samen even een plekje geven. Zullen we nu alsjeblieft even verder lopen als je er klaar voor bent?”. Op Facebook zie ik geregeld voorbij komen dat je weer zo lekker gesport hebt, spannende uitjes hebt gemaakt en foto’s van lekkere bakseltjes zelfs. Even serieus, je kan nog koken ook? Het is niet eerlijk…

Met jullie geweldige kinderen

En alle geweldige moeders hebben uiteraard gewéldige kindertjes.. Ik vind het heel vervelend dat ik het je moet vertellen, maar die perfecte kinderen van jou kunnen nét zo irritant zijn als álle andere kinderen:

O, ze zijn zo goed zindelijk? Waarom heeft ie nu al twee keer op mn kleed gepiest dan? Alsjeblieft, doe dat kind een luier om..

Ze zijn zo gemanierd? Écht niet! Ik heb nog geen ‘alsjeblieft’ of ‘dankjewel’ gehoord hoor, laat staan een ‘bedankt voor het spelen’.

Motorisch al zo ver… ja ja.. maar drinken uit een bekertje is nog een beetje lastig hè.. maakt niet uit ik pak een dweil..

O, zo sociaal ook? Alsjeblieft zeg, de tanden van jouw so called prinsesje staan in mijn dochter’s arm!

Ze zijn ook allemaal hoogbegaafd en hooggevoelig. Als je daar mee denkt ‘op te scheppen’ denk ik niet dat je weet wat het inhoudt. Ik vind dat heus wel schattig hoor, je kind zo ophemelen. Als je moeder het niet doet tenslotte, wie doet het dan? Maar er is wel een grens!

En geweldige mannen

En geweldige moeders met geweldige kinderen hebben natúúrlijk geweldige mannen. Fantástisch zijn ze.. Hij is zo romantisch, zo slim, zo sportief ook en je kan zo goed met hem praaaten (praten met je man? nou, daar trap ik al helemaal niet in hoor…) Hij is zo leuk met de kinderen, nóóit chagrijnig. M’n mannetje dit, m’n mannetje dat… Ja hoor, hij neemt regelmatig een bloemetje mee en stuurt me de hele dag lieve appjes. Echt waar? Nou, dan moet je jezelf echt even op je achterhoofd krabben denk ik. Ik denk namelijk wel eens een verband te zien tussen zulke ontzettend perfecte echtgenoten en enorme vreemdgangers, is dat je nooit opgevallen?

O, o, o wat ben ík een sarcastische heks geworden… Nee, je man gaat heus niet vreemd.. Maar ik word natuurlijk stiekem gewoon hartstikke zenuwachtig van jullie! Als het bij jullie allemaal zo perfect gaat allemaal, waarom gaat dat het bij mij dan niet? Ik doe ook zo mijn best. Maar diep van binnen weet ik best dat jullie ook alleen maar zo opscheppen, omdat jullie wat willen verbergen. Dat jullie zo zeker dóen, maar dat niet echt zíjn. Beetje vicieuze cirkel hè? Waardoor we ons allemaal niet beter voelen. Zullen we er dan maar gewoon mee stoppen jongens?

Laten we vooral niet meer zo massaal in de façade van die geweldige moeders trappen, we doen allemaal maar wat. Denk ik echt. Iedereen heeft zijn kwaliteiten, maar de mindere kanten horen er ook bij. Laten we gewoon maar een beetje lachen om dat gepoch van de geweldige moeders en juist leren van hun zelfvertrouwen, dat kan geen kwaad!

Maar beste geweldige moeder, stop jij een beetje met opscheppen alsjeblieft? Het is gewoon niet sjiek.

Wat vind jij? Word je soms ook onzeker van ander moeders, of ben jij misschien zelf een beetje een opschepper :) ? Of ben je gewoon toch écht geweldig, kan ook! Alsjeblieft, vertel ons al je geheimen.

FB_IMG_1433699298631

Facebook Comments
Aan al die gewéldige moeders…
Getagd op:                

Een mening over “Aan al die gewéldige moeders…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge