Hoi! Ik ben Liselotte, 34 jaar en getrouwd.

Ben moeder van vier ontzettend leuke dochters: Lily van 6, Roosje van 4 en de verrassings- tweeling Amber en Jade van 2. Ik schrijf over het dagelijks leven met ons grote meidengezin en over allerlei dingen die wij leuk vinden.

Meidenmoeder, tweelingmoeder en moeder van een groot gezin dus. Drie titels waar ik ontzettend trots op ben, maar verder heb ik het niet zo met dat gelabel en gecategoriseer onder moeders. Ik heb namelijk nog niet echt een categorie gevonden waar ik in thuis hoor…

Het groepje van de relaxte moeders bijvoorbeeld, nee daar kan ik mij helaas niet onder scharen. Mijn gelukkigste moment van de dag is nog steeds het moment dat ik naar bed ga en ik, wanneer ik even bij mijn kindjes ga kijken, zie dat ze nog ademen! Ik word nog altijd bloednerveus van kleine dingetjes waar ze in kunnen stikken, scherpe dingen waar ze zich aan kunnen bezeren en ik roep de hele dag “Voorzichtig” en “Pas op!”. Club van neurotische moeders misschien? Nee hoor, dat ook weer niet, ik weet me in te houden. Al die ‘sprongetjes’ die moeders bijhouden bijvoorbeeld, dat vind ik nou eigenlijk een beetje neurotisch. Kan ook komen omdat het bij ons leek alsof ze één grote sprong maakten (weet niet eens zeker of ze er al uít zijn eigenlijk). Ook ben ik bijvoorbeeld groot fan van dragen, draagdoeken weet je wel, heb zelfs de cursus tot draagconsulent gedaan. Toch zou ik niet weten wat ik zou moeten zonder mijn tweelingwagen en ben ik er ook van overtuigd dat kinderen zich prima kunnen hechten aan hun ouders zonder ook maar één dag in de draagdoek te hebben gezeten. Van de borstvoeding ben ik ook, mooiste wat er is vind ik, maar wat was het een goede beslissing dat ik uiteindelijk gestopt ben bij mijn tweeling, sterker nog, misschien had ik ze zelfs beter meteen de fles moeten geven.  Verder doe ik erg mijn best om mijn dochters gezond te laten eten, maar wanneer ik de zin “suiker is gif” een keer te vaak hoor die dag, krijg ik toch zo’n onbedwingbare zin om chocoladapasta op hun boterhammetjes te smeren. Ook ben ik ‘overtuigd’ thuisblijfmoeder, maar dat betekent niet dat mijn huishouden op rolletjes loopt bijvoorbeeld. Ik word zo nu en dan gillend gek thuis en heb het dan echt nodig om te ontsnappen. De ‘alternatieve’ moeders, vind ik ook vaak wel interessant, maar wanneer je het met mij gaat hebben over hoe gezond het is om je haar een jaar niet te wassen dan haak ik toch weer af.

Een liefdevolle moeder, dát ben ik wel. Het liefst zou ik een perfecte moeder voor ze zijn, dat verdienen ze namelijk. Maar perfect, wat is perfect? Ik kwam er al snel achter dat het plaatje dat ik heb bij De Perfecte Moeder, voor mij totaal niet haalbaar was. En toen ik de tweeling erbij kreeg moest ik helemáál mijn meningen en opvattingen bijstellen. Ik moest gaan loslaten, ook niet echt iets dat bij mij past, maar wat heeft het me goed gedaan!

Ik ben tot de conclusie gekomen dat het hartstikke oké is om nergens bij te horen, met z’n allen zijn we de grootste club! Ik ben voor meer respect en inlevingsvermogen tussen moeders onderling. Leven en laten leven. Door al die categorieën kun je je alleen maar onzeker gaan voelen, want volgens mij voldoet niemand ooit precies aan alle criteria. Dus laten we onze kinderen lekker op onze eigen manier groot brengen, zolang je het met heel veel liefde doet en je je stinkende best doet voor ze kan het eigenlijk niet fout zijn toch? Nou, dat is nou precies de sfeer die ik op deze blog wil creëren, dat je je na het lezen van mijn blog beter voelt en je jezelf even een schouderklopje geeft voor je moederlijke prestaties van die dag. En wellicht vind je hier wel tips en inspiratie, misschien ben je het op sommige punten ook totaal niet met mee eens, it’s all good.. Laat maar een comment achter, vind ik leuk! 

Liefs Liselotte ♥♥♥♥

profiel

Facebook Comments

2 thoughts on “About

 • mei 5, 2016 op 7:55 am
  Permante link

  Eindelijk! Iemand die ook niet in een hokje past of wil! Zo herkenbaar. Zelf ook moeder van vier. Je stukjes gelezen over grote gezinnen, intrigeert me toch altijd, grote gezinnen. Hoe doe hun dat? Vooral eten koken? Wat maken ze? En hoe is het als je grotere kinderen hebt? Zie mezelf nog steeds niet echt als gróót gezin. Voor anderen geloof ik wel! Leuk om te lezen!

  Beantwoorden
 • december 14, 2015 op 9:52 pm
  Permante link

  8 reacties

  neelke2015 · 6 november 2015 – 12:20 ·Bewerken · Beantwoorden→
  Hee Liselotte, wat een leuke blog. Ik kom hier via de Mama & Blogger lijst op Facebook, en wilde eens een kijkje nemen bij andere (beginnende) bloggers. Ik heb je gevolgd op FB, dus blijf graag op de hoogte van je schrijfsels.
  Als je het leuk vind kun je een kijkje nemen op mijn blog: http://www.thedutchchronicles.com
  Groetjes, Neelke

  Je vindt dit leuk

  love4pink · 6 november 2015 – 19:28 ·Bewerken · Beantwoorden→
  Hoi Neelke!
  Leuk dat je me volgt 😀 Heb zojuist jouw blog bekeken en wat ziet dat er leuk uit joh! Ik volg je nu op bloglovin’ wie weet kom ik nog wat leuke tips tegen voor uitjes voor met mijn meidenclubje :-)
  Groetjes Liselotte

  Liked by 1 persoon

  maai · 2 december 2015 – 10:00 ·Bewerken · Beantwoorden→
  Wat een mooie about :) En volgens mij ben jij stiekem wel een perfecte moeder hoor!

  Je vindt dit leuk

  love4pink · 2 december 2015 – 19:22 ·Bewerken · Beantwoorden→
  Wat lief! Maar nee hoor, echt niet :-)

  Like

  Inge Redegeld · 2 december 2015 – 18:28 ·Bewerken · Beantwoorden→
  Hoi Liselotte, leuk hoor je blog, je mams mobiliseert wel iedereen maar was heel nieuwsgierig hoor hoe je je red met de 4 meiden. Ik ga je dus nu volgen hoor, vraag maar aan je moeder wie ik ben veeeel te lang om hier uit te leggen. Enne laat je zeker niet in een hokje stoppen , je bent gewoon een te gekke moeder volgens mij, met als voorbeeld je eigen moeder.

  Je vindt dit leuk

  love4pink · 2 december 2015 – 19:23 ·Bewerken · Beantwoorden→
  Leuk, dankjewel! Ja die moeder van mij is wel te gek hè 😉 😀

  Like

  Arlette Post · 2 december 2015 – 19:39 ·Bewerken · Beantwoorden→
  Hoi Liselotte,
  Via deze weg heel veel succes met je blog.! Ik ben moeder van 5 jongens, waarvan de jongste ook een verrassings tweeling is. Een rijk bezit en uit ervaring weet ik dat je de komende jaren heel veel te vertellen hebt! Je zult veel lachen, af en toe wanhopig huilen, veel wassen ( ) en soms geen idee hebben of je het goed doet of waar je mee bezig bent. Maar bovenal zul je veel geluksmomenten beleven en als de oudste 20 is ( zoals die van mij) vraag je je af waar de tijd gebleven is! Ik heb ook nooit het gevoel gehad bij een categorie te horen, maar als ik nu nog moest beginnen, hoorde ik graag bij die van jou

  Je vindt dit leuk

  love4pink · 2 december 2015 – 22:44 ·Bewerken · Beantwoorden→
  Wat een ontzettende leuke reactie! Hartstikke bedankt 😀 En 5 jongens wauw!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge