Er is een nieuwe categorie bij gekomen in Moederland, namelijk ‘De Bakfietsmoeder’! Ik lees in ieder geval een hoop over De Bakfietsmoeder tegenwoordig en ik geloof dat Claudia de Breij het zelfs over Haar had op haar oudejaarsconference. Het schijnt namelijk een flink uitgesproken typetje te zijn joh, die Bakfietsmoeder!

Nu is het natuurlijk interessant om te weten of jij misschien ook een echte Bakfietsmoeder bent! Daar hoef je niet lang over te dubben, ik heb me namelijk eens flink verdiept in de beweringen omtrent de Bakfietsmoeder en uit mijn bevindingen heb ik deze uiterst betrouwbare test ontwikkeld.

Dus doe de test en binnen een minuutje weet je of jij bij de club van de Bakfietsmoeders hoort!

De test

Beantwoord de volgende vragen met ‘ja’ of ‘nee’:

 1. Heb je een kind?
 2. Wil je of heb je vier kinderen?
 3. Ben je tegen vaccineren?
 4. Geef (of gaf) je je kinderen minstens twee jaar borstvoeding?
 5. Eet je graag speltbrood?
 6. Heb je groen haar, of ooit gehad?
 7. Heb je een moestuintje?
 8. Zou je zeggen dat je een gevaar op de weg bent?
 9. Droeg je baby een wollen mutsje?
 10. Vind je Bloem een leuke meisjesnaam?
 11. Train je voor een killerbody?
 12. Zing je graag liedjes met je kinderen in het openbaar?
 13. Mag je kind zijn/haar eigen kleding uitkiezen?
 14. Doe je wel eens een sapkuurtje?
 15. Ga je wel eens naar de Mac Donald?
 16. Ga je wel eens met de kinderen naar de Mac Donalds?
 17. Ooit in stilteretraite geweest?
 18. Zit je kind op de Vrije School?
 19. Vind je het belangrijk om je kind veilig te vervoeren?
 20. Droom je van een boerderijtje op het platteland?
 21. Heb je een draagdoek/ ergonomische drager?
 22. Heb je een rugzak?
 23. Mogen jouw kinderen langer dan 2 uur per dag televisie kijken?
 24. Zou je jezelf omschrijven als een overbezorgde moeder?
 25. Heb je een bakfiets?

bakfietsmoeder

De uitslag

Alle vragen kunnen beantwoorden? Alles genoteerd? Spannend, spannend, spannend. Nog even geduld en je zult antwoord krijgen op de prangende vraag: “Ben jij een bakfietsmoeder?“!

Goed, neem je antwoorden nog eens door en kijk eens even extra goed naar de vragen 1 en 25. Heb je deze twee vragen met ‘ja‘ beantwoord????

Gefeliciteerd! Je bent een bakfietsmoeder!

Vond je dit hele artikel maar onzin? Tja, dat vind ik nou ook ook van de hele term Bakfietsmoeder. Ik ben namelijk een Bakfietsmoeder en ik vind die hele stereotypering dus een beetje irritant. Moet ik, omdat ik toevallig een bakfiets heb, gaan uitleggen dat ik écht geen gevaar op de weg ben en dat ik heus wel mijn kinderen laat vaccineren? Ik ben gewoon een moeder met een bakfiets!

Zo. Weten jullie dat ook weer 😉

 .

Facebook Comments
Ben jij een Bakfietsmoeder?
Getagd op:            

8 thoughts on “Ben jij een Bakfietsmoeder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge