Wat voor een bijnaam je ook voor je dochtertje hebt, je moet het natuurlijk helemaal zelf weten. Je zal het ongetwijfeld hartstikke lief bedoelen en wie ben ik om daar wat van te vinden.

Toch zijn er een aantal bijnamen waar van ik denk… tja, zo zou ik mijn dochter(s) in ieder geval nooit noemen…

bijnaam dochter
foto: pixabay

Mijn prinsesje

Voornamelijk omdat ik soms het idee heb dat er bijna alleen maar prinsjes en prinsesje zijn en ik dan denk: zijn er ook nog ergens gewone kinderen? Het is toch ook een beetje rolbevestigend of ben ik nou zo’n enorme zeikerd? We willen toch niet écht dat onze dochters allemaal prinsesjes worden (kijk een aflevering van Prinsessia en je roept, net als ik, keihard: nee!). Ook vind ik dat sommige van die prinsesje eigenlijk meer op heksjes lijken, maar dat terzijde.

Mijn vriendinnetje

Ik zou mijn dochters ook nooit mijn vriendinnetjes noemen. Het zijn namelijk niet mijn vriendinnetjes! En hoewel ik het soms heel lief vind klinken, ik snap het toch echt niet. Ik vind de moeder-dochterband echt niet te vergelijken met een vriendinnenband. En hoewel het waarschijnlijk hartstikke schattig bedoeld wordt, zie ik het een beetje als een downgrade. Nog wat hè.. het op volwassen leeftijd hebben over je vriendinnetje.. das toch ook een beetje eh… bijzonder? Tenzij dat vriendinnetje ontzettend klein is natuurlijk.

Mini-me

Zouden de moeders die dit zeggen graag kleine kloontjes van zichzelf willen hebben? Mini-me.. Een tikkeltje narcistisch vind ik. In mijn idee zijn kinderen toch voornamelijk mini-zichzelf. Zouden het moeten zijn, toch? Buiten dat ik het niet zo’n best idee zou vinden om kleine kloontjes van mezelf te hebben, denk ik dat het ook gewoon leuker is wanneer de kinderen gewoon lekker zichzelf zijn.


Zo, nou ik heb mijn irritatie weer even lekker kunnen ventileren 😉 . Heb jij het nou altijd liefkozend over ‘jouw prinsesje’ (of een van de andere bijnamen die ik noemde), trek je vooral niet te veel van me aan hoor 😛 Ik gebruik meestal de weinig originele bijnamen: schattebout, moppie of kleine (waarbij ik mezelf nogal vaak betrap op een vrij plat (Amsterdams) accent). Mocht je daar wat van vinden dan hoor ik het graag hoor 😀

Peace X

Hoor jij ook wel eens bijnamen voorbijkomen die jij nóóit zou gebruiken?

 

 

Facebook Comments
Bijnamen voor dochters
Getagd op:                

6 thoughts on “Bijnamen voor dochters

 • februari 12, 2017 op 7:57 pm
  Permante link

  Haha, prinsjes en prinsesjes vind ik ook niks. Om niet te spreken van ‘de directeur’ voor een jongetje… Zelf heb ik ook wel bijnamen gebruikt maar nu is het vooral ‘schat’ en ‘mannetje’.

  Beantwoorden
 • februari 2, 2017 op 8:50 pm
  Permante link

  Hahaha mijn dochter noem ik ook met regelmaat mini-me, niet omdat ik wil dat ze een kloontje is, maar omdat ze dat ook daadwerkelijk is, zowel qua uiterlijk als innerlijk 😉
  Verder is ze mijn moppie, maar ook mijn tuttebel en toverheks (als ze heel eigenwijs doet ;))
  Marieke onlangs geplaatst…28 juli 2006My Profile

  Beantwoorden
 • februari 2, 2017 op 8:03 pm
  Permante link

  Toevallig mijn dochter benoemd als mijn mini me in een blogbericht. Hoe ouder ze wordt hoe meer ze op mij gaat lijken. Overigens noem of benoem ik haar nooit met die worden. Ze is mijn meisie of pop, poppie, poppetje.

  Beantwoorden
  • februari 2, 2017 op 8:19 pm
   Permante link

   Haha ah in een blogbericht telt niet en als ze zo op je lijkt is er ook wel weer wat voor te zeggen

   Beantwoorden
 • februari 2, 2017 op 6:59 pm
  Permante link

  Haha! Ja daar heb je inderdaad wel gelijk in, niet om aan te horen soms “m’n minime” Ik gebruik vaak ook niet de origineelste; moppie, pop, lieverd. Of een koosnaampje Ollie, olliebolletje, Olijfje (Olivia) , nootje, ollienootje (Noa)
  Dewi onlangs geplaatst…Fabulous mom: RoelinaMy Profile

  Beantwoorden
  • februari 2, 2017 op 8:23 pm
   Permante link

   Olijfje & nootje wijntje er nog bij… (onze tweede dochter zou Olivia heten, totdat ik besloot haar een beetje te vernoemen naar mijn zusje. Maar vind het nog altijd zó’n mooie naam!)

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge