De afgelopen twee weken heb ik wat stommiteiten begaan en ben ik bang dat ik wel wat minnetjes op mijn moederscorelijst bijgeschreven heb gekregen. Hierbij biecht ik mijn drie grootste blunders van de afgelopen twee weken aan jullie op. Lees, lach misschien, maar leer er ook van!

oeps

Beetje afgeleid… Laatst bracht ik Roosje naar de peuterspeelzaal. Ik gaf haar bij het weggaan nog een hele dikke knuffel en sprak met haar af  te zwaaien als ik buiten was. Ze nam vrolijk afscheid en ging vast bij het zwaairaam staan. Ik ging naar buiten en werd aangesproken door een moeder die mijn blog had gelezen. Superleuk natuurlijk en ik voelde me helemaal gevleid. Zij had ook vier kinderen, met als laatste een tweeling en ongeveer evenveel leeftijdsverschil tussen de kinderen als bij ons. Naar aanleiding van mijn stukje over commentaar op straat (https://love4pink.wordpress.com/2015/11/06/de-tien-opmerkelijkste-opmerkingen-over-mijn-meidenclubje/) , zei zij dat zij zich altijd zo opwond over de opmerking: “Je zal het wel druk hebben!” Ze vond het allemaal wel meevallen namelijk en zei: “Je hebt het zo druk als je het jezelf maakt toch?” …..toen was ik wel even extra geïnteresseerd, ik dacht van deze vrouw kan ik leren! Ik bestookte haar met vragen tot ik een juf hard hoorde roepen: “Hallóó moeder van Roosje! Je kind wacht al een tijdje op je om naar je te zwaaien!!” Oeps.. Gelukkig was Roosje niet boos. Maar toch, zo’n moeder wil ik niet zijn. Pijnlijk hoor… De volgende blunder was ook pijnlijk, maar dan letterlijk.

Amber is mank! Amber en Jade zijn echt twee kleine klimgeitjes, op het moment is werkelijk niets veilig voor ze. Ik heb alle kastjes dichtgeplakt (met roze ducktape, echt waar), de televisie is volledig gebarricadeerd, de keuken is afgesloten door een traphek en alles wat geen speelgoed is staat hoog opgeborgen. Met andere woorden, ik heb echt mijn best gedaan om hun omgeving compleet kinderproof te maken. En toen stond Amber in ene zomaar op de salontafel… Ik rende naar haar toe en greep haar bij de arm. Gelukkig ik heb haar! Daarna moest ik eigenlijk ontzettend lachen; ik keek naar dat ondeugende koppie en bedacht me dat hoe ik mijn best ook doe om het veilig te houden voor ze, zij toch altijd weer wat gevaarlijks kunnen verzinnen. En toen stapte ze van de tafel… Ik had haar vast, maar niet goed genoeg. Ze landde op haar voetjes, maar wel veels te hard. Ze had echt veel pijn. Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan natuurlijk, ik had haar er gewoon gelijk af moeten tillen! Toen ze een beetje van de schrik bekomen was, leek het heel onwaarschijnlijk dat het voetje haar nog pijn deed (zei de dokter), maar ze ging toch écht níet meer op dat linkervoetje staan.  Na anderhalve week (!) helemaal niet te hebben gelopen en nog twee keer bij de huisarts geweest te zijn met haar, is ze van het één op het andere moment weer gaan lopen alsof er niets aan de hand was. Wat een pak van mijn hart was dat; ik heb me zó zorgen gemaakt.. Dat is gelukkig goed gekomen. De volgende blunder gelúkkig ook…

Best nuttig zo’n handrem! Ik ga Lily ophalen uit school en sta voor de school geparkeerd. Ik ben wat te vroeg dus wacht even in de auto. Amber en Jade zitten achter in een beetje te brabbelen. Ik stap uit en kijk of ik al wat beweging zie bij de deur van de school waardoor mijn dochter straks naar buitenkomt. Even voor de duidelijkheid, ik sta nog altijd pal naast mijn auto. Plotseling hoor ik een lieve moeder roepen: “Meid, je auto rijdt achteruit!!!” Ik kijk achterom en zie mijn auto langzaam uit het parkeervak rollen, de weg op… en er komt nog een auto aan ook! Aaaaahhh mijn baby’s!!!! Wat een paniek!! Gelukkig kon ik mijn auto (formaat touringcar natuurlijk om alle kids+tweelingwagen te vervoeren) nog nét op tijd stoppen en was het, ondanks dat ik er nog twee dagen hartkloppingen van heb gehad, met een sisser afgelopen. Je moet er toch niet aandenken wat er had kunnen gebeuren. Dus mevrouw Stemband wat heb je nou geleerd? Let alsjeblieft even goed op je handrem allemaal :) .

Mijn man zegt: “Post dit nou maar niet, je lijkt echt zo’n muts!”, maar dat maakt mij lekker helemaal niets uit, het kan íedereen overkomen. Hopelijk behoed ik jou door middel van mijn confessions nog voor wat moederlijke blunders. Jij nog wat in deze trant meegemaakt de laatste tijd?

Be safe ♥

Facebook Comments
Blunders!
Getagd op:                        

Een mening over “Blunders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge