Ik had nog zo gezegd dat het de laatste keer was geweest en dat ik er nóóit meer aan zou beginnen.. Maar ik voelde me gewoon zo rot, dat ik tóch weer voor veel te veel geld dat poeder ben gaan halen….

Coke? Nee joh! Beetje misleidend intro misschien 😉 .

Nee, ik wilde gewoon even vertellen dat ik weer ben begonnen met het Cambridge dieet. Althans, ik wilde me graag even publiekelijk aan de schandpaal nagelen, om er voor te zorgen dat ik dit keer echt door zal gaan.

Ik ben al 3 keer eerder goed afgevallen met dit dieet, maar telkens gooiden zwangerschappen (die elk goed waren voor +30kg) roet in het eten. Dit keer vind ik het echter best zwaar en ik denk dat het mijn doorzettingsvermogen wel ten goede zal komen als ik mijn ervaringen hier deel. Dus bij deze :) .

Wat is het Cambridge dieet precies?

Het Cambridge dieet is een dieet waarbij je 3x per dag een maaltijdvervanger neemt en daarmee ongeveer 500 calorieën binnen krijgt. Naast die 3 maaltijdvervangers mag je nagenoeg niets, alleen water, koffie en thee (geen fruitsmaak). Het is de bedoeling dat je wekelijks 1,5 kg afvalt.

Meer info: http://www.cambridgeweightplan.nl/

Hoe gaat het tot nu toe?

De eerste week ging ontzettend goed! Ik was maar liefst 5,2 kg afgevallen! *doet een vreugde dansje* Geweldige motivatie natuurlijk, zo’n kickstart van het dieet.

De tweede week was daarentegen hartstikke teleurstellend, maar 0,8 kg afgevallen.. Ik was er niet zo blij mee, maar goed, gewoon maar doorgaan.

De derde week zit er nu bíjna op en ik ga weer bijna naar de Cambridge consulent (die mijn man ‘mijn dealer‘ noemt, dus zo misleidend is het intro niet eens 😉 ). Ik ben benieuwd! Heb zelf wel het idee dat het nu meer is dan 0,8 kg *fingerscrossed*.

Het is toch hartstikke slecht, zo’n crash dieet?

Volgens mij mag je het van Cambridge geen crashdieet noemen, maar een ‘weightplan’, maar inderdaad, je valt heel veel af in korte tijd, dus dat noem je volgens mij gewoon crashen. In principe krijg je alles wat je nodig hebt wel binnen door middel van de maaltijdvervangers, maar ik denk toch dat het wel een aanslag op je lijf moet zijn. Niet voor niets heb ik gezegd, dat ik er eigenlijk nooit meer aan zou gaan beginnen. Het is tenslotte een hele drastische oplossing. Maar ja, wat is het alternatief? (Gewoon gezond eten en sporten hoor ik je denken. Tja, dat gaat me ‘gewoon’ niet zo goed af ). De laatste tijd was mijn ontbijt een maaltijdreep en eindigde ik de dag met een Milkareep (bij wijze van spreken) en zo raar eten is natuurlijk óók enorm slecht voor je lijf. En voor je mindset ook; het lukt tenslotte steeds maar niet.

Is het niet hartstikke zwaar?

Ja, ik vind het dit keer hartstikke zwaar. Niet omdat ik nou zo’n honger heb of zin in heb om iets te eten, maar omdat ik me niet helemaal lekker voel. Ik voel me zwakjes, beetje duizelig en koud. De vorige keren had ik hier nauwelijks last van, dus ik hoop dat het snel minder zal worden. Wél voel ik me enorm opgewekt dat ik ben begonnen. Die paar kilo merk ik al echt wel in mijn kleding, dus dat is heel fijn. Ook voelt het gewoon goed dat ik nu weer back on track ben.

Gewoon doorgaan maar 😀

Benieuwd hoeveel ik in week drie ben afgevallen? Geef dan mijn facebookpagina een like, dan laat ik dat zo snel mogelijk weten.

En wil je me aanmoedigen in de strijd tegen de kilo’s? Dan zou dat kunnen in de reacties hier onder :) .

Foto van Bianca Jansen

 

 

Facebook Comments
Start Cambridge dieet
Getagd op:        

4 thoughts on “Start Cambridge dieet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge