Onlangs vroeg Marieke van Mariekeblogt mij om de Peuter Tag (=vragenlijst 😉 ) in te vullen. Aangezien ik niet uitgepraat raak over die kleine moppies van me, deed ik dat natuurlijk met veel plezier!


Naam en leeftijd

Amber en Jade, 2,5 jaar oud.

Favoriete eten

Eten op zich is al favoriet :) . Het lievelingseten van Jade is andijviestamppot en boerenkool. Ik vind het zo grappig, terwijl de andere meiden met lange tanden vragen ‘hoeveel happen ze nog moeten’ schuift zij binnen no time een vol bord stamppot naar binnen, om vervolgens te azen op het eten dat er nog op Ambers bordje ligt. Het favoriete eten van Amber is denk ik groene slangetjes. Verder houden ze natuurlijk ook gewoon lekker van patat 😉 .

Favoriete drinken

Melk vinden ze heerlijk. Dat drinken ze altijd ’s ochtends en ’s avonds en vooral van hun ‘avondmelkje’ komen ze helemaal tot rust.

Favoriete tv programma

Geen twijfel over mogelijk: Mascha en de Beer! Verslaafd zijn ze daar aan! Het is heel erg, maar deel 1 en 2 van Mascha en de Beer op Netflix kunnen ze bijna woord voor woord naspelen…

Favoriete boek

Het grote billen-boek! We zijn namelijk bezig met ‘zindelijkheidstraining’ en dat boek sluit daar mooi op aan. Het gaat over billen, zoals je misschien al dacht, en dat zorgt voor flink wat gegiechel. Een zinnetje in het boek is ‘Ik moet plassen, roept Jos.‘. Dus af en toe roept een van de meiden: ‘Ik moet plassen!‘, en wanneer ik dan alles uit m’n handen laat vallen en opspring om met kind en al naar de wc te sjezen, wordt er gemompeld: ‘,roept Jos.‘. Zo nemen ze me dus in de maling die twee.

Ze houden sowieso heel erg van boekjes, het maakt ze niet eens gek veel uit wát ze ‘lezen’. Op deze foto lezen ze bijvoorbeeld het woordenboek en recepten voor de broodbakmachine 😀 😀

20170117_105923-2

Favoriete speelgoed

Boekjes vinden ze dus erg leuk. En verder zijn speelgoedpaardjes favoriet (waarbij er tijdens het spelen vaak oorverdovend gehinnikt wordt) en spelen ze graag met duplo.

Wat maakt hen boos of verdrietig?

Ze worden woest als ze in de kinderwagen moeten zitten of niet met het speelgoed van hun grote zussen mogen spelen. Verdrietig worden ze vooral als ze moe zijn.

Hoe noemen ze je ouders en schoonouders?

Mijn ouders noemen ze opa en oma. Mijn moeder noemen ze vaak ook ‘opa’, ze weten donders goed dat ze het dan verkeerd doen, maar ze vinden het gewoon grappig geloof ik. Peuterhumor. Mijn schoonouders noemden we altijd Opa en oma Marokko, maar dat hebben ze verbasterd tot Oparokko en Omarokko. Geniaal vind ik zelf 😀 . Maar ze noemen mijn schoonouders ook gewoon opa en oma als ze ze zien.

Welke items zijn heel belangrijk voor hen?

Jade houdt van haar konijn ♥ Ze slaapt altijd met haar konijntje, zo schattig. Jade is ons enige kind dat echt met een vaste knuffel slaapt. Amber is dol op haar, totaal niet knuffelige, speelgoedpaard. Die zeult ze overal mee naar toe.

peuter

Favoriete activiteit

Ze gaan heel graag naar buiten, lekker spelen of wandelen.

Favoriete kleur

Love4pink baby 😉

Bedtijd

Rond 7 uur liggen de dametjes in bed.

Waardoor gaan ze gek doen?

Ze hebben echt humor samen, ze halen op hun manier al echt grapjes uit. Echt gek doen ze vooral na het avondeten. Alle vier de meiden trouwens. Voor het eten denk ik vaak ‘pff wat zijn ze moe en lamlendig allemaal‘ en dan kríjgen ze me toch een opleving na het eten, dan zijn het net vier wilden! Dan rennen ze rondjes achter elkaar aan en lijkt het hier net een krijspaleis. Ze versterken elkaar ook allemaal lekker in het gek doen natuurlijk, dolle boel hier..

Wat maakt hen geweldig?

Het zijn gewoon geweldige meiden. Ze zijn zo enthousiast en positief en hebben een heerlijk aanstekelijke levenslust. Ze zijn grappig en ondeugend en kunnen hééérlijk knuffelen. Ook is het geweldig om ze samen te zien, de band die ze met elkaar hebben, hoeveel ze op elkaar lijken én van elkaar verschillen. Heel bijzonder ♥

Hierbij tag ik Marileen, Maya en Merel, omdat ik ook wel heel benieuwd ben naar hun peutertjes!

En wil je deze tag ook overnemen? Laat het me weten, dan kom ik even bij je kijken!

Heb je géén blog maar wél een peuter(-tweeling)? Beantwoord dan deze vraag:

“Wat maakt jouw peuter(s) geweldig?”

 

Liefs Liselotte

Facebook Comments
De Peuter Tag

4 thoughts on “De Peuter Tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge