Vandaag aan de beurt: De tweelingzwangerschap van Saskia!

tweelingzwangerschap

Tijdens ons eerste mailcontact, vertelde Saskia al dat ze haar zwangerschap “Schitterend!” had gevonden! Daar wilde ik meer over weten! Ik stelde haar een aantal vragen en Saskia’s antwoorden lees je hier:


Hoe oud was je toen je zwanger werd?

We hebben een poos getwijfeld over kinderen, maar uiteindelijk op mijn 31ste, toen mijn schoonzusje zwanger was, begon het bij mij ook te kriebelen. Na een heerlijke vakantie op Curaçao, waar we intense gesprekken hebben gevoerd over kinderen, besloten we er voor te gaan. Eerst wilde ik mijn cyclus goed hebben en de ‘pil-hormonen‘ uit mijn lijf. Ik wist na vier maanden precies wat mijn cyclus was…. de titel verklapt al wat er daarna gebeurde.

 

Had je om de een of andere reden meer kans op een tweeling?

Absoluut niet. Later heb ik wel gelezen dat vrouwen boven de 30 jaar meer kans hebben op een eisprong waarbij twee eitjes vrijkomen, dat had ik blijkbaar ook.

 

Wat was de reactie toen je wist dat je in verwachting was van een tweeling?

Ik hield mijn menstruatie goed bij en na vier weken werd ik niet ongesteld. Die week was de begrafenis van de oma van mijn man, dus ik dacht dat dat misschien door de stress kwam, maar ik had toch ook wel een raar gevoel. Dus ik op de wc met zo’n stick. Na de langste twee minuten van mijn leven, verschenen twee roze streepjes! Mijn eerste reactie was “SHIT.. ben zwanger. Dat kan niet!” We waren allebei zo verbaasd. Snel naar de winkel gerend om nog twee testen te scoren en foliumzuur. Oh wat een slechte moeder, daar was ik nog niet mee begonnen. Op de volgende test stond wederom op ‘2-3 weken zwanger‘, pas toen konden wij het echt geloven.

We hebben het  toen snel gedeeld met onze familie. We hebben in onze omgeving gemerkt dat het ook heel lang kan duren voordat je zwanger raakt en soms niet eens via de normale manier. Daarom deelden wij het dus gelijk, in het geval dat het misschien mis zou gaan, konden wij altijd terugvallen op de familie.

Ik heb toen contact opgenomen met de verloskundige, ik slikte bepaalde medicijnen en de verloskundige vertelde mij dat ik daar moest ik mee stoppen. Dat kon echter niet, want dan krijg ik uitslag, vandaar dat mij geadviseerd is contact op te nemen met het ziekenhuis. Daar maakte ik een afspraak voor de eerste echo. Dus toen zaten we daar, in een grote wachtkamer te wachten, met allemaal zwangere dames om ons heen en folders en posters over borstvoeding. Ons oog viel op een folder: “Help, een tweeling of meerling!” Mijn man en ik grinnikten en zeiden: “Nou twee, ppff nou moet er niet over nadenken…” en “Ik geef er een weg…” en nog meer foute grapjes.

Even later zat ik bij de gynaecoloog op de stoel en werd het echoapparaat op mijn buik gezet, een seconde later zagen we een scherm gevuld met… voor ons geen idee.. Toen vroeg de gynaecoloog:Komen er tweelingen voor in jullie familie voor?“.. waarop ik reageer in een verbazing/paniek/aankomende giebelbui: “Nééé, helemaal niet.”  Hij ging bloedserieus verder: “Nou ik zie twee mooie vruchtzakken.” Mijn hartslag schoot door het plafond! Ik heb, puur door de zenuwen, alleen maar liggen lachen! Bij mijn man gingen er allerlei emoties door hem heen. Híj was heel stil en ík lag te gieren. Het was heel duidelijk te zien, twee vruchtenzakken, twee goede en stevige hartslagen te horen. Twee….. er zaten twee garnaaltjes (zo hebben we ze in het begin genoemd) in mij. Na een dik half uur kwamen we de wachtkamer weer in. Mensen hebben ons met verbazing aan gestaard, mijn gelach ging door de hele wachtkamer tijdens onze afspraak. Maar dat kon mij niks schelen, ‘Ik ben zwanger van een tweeling‘! We hebben heel lang naar de foto’s gestaard en waren super super super blij.. En oeh, die grapjes van te voren, nou die folder ging in ieder geval in de tas!

 

Hoe reageerde je omgeving op het feit dat je een tweeling verwachtte? 

Na de echo zijn we gelijk naar de winkel van mijn schoonmoeder gereden. We lieten de echo’s zien, maar ze zag het nog niet. We moesten haar even vertellen dat het er niet één, maar twee waren! Ze was helemaal happy! Ze sprintte gelijk naar achter waar opa zat en een collega, dus die wisten het ook gelijk. Schoonpa ook gebeld en toen gingen we langs mijn ouders. Die vielen van de ene verbazing in de anderen… Haha, we hebben de dag van ons leven gehad. Mijn beste vriendinnetje had ik een echo gestuurd via de app, ze kwam niet meer bij en verklaarde mij voor gek. De reacties waren super!! Van iedereen die we het hebben verteld, denk ik toch wel dat onze eigen reactie het beste was 😂

 

Wist je van te voren het geslacht van de kindjes?

tweelingzwangerschapOh ja, dat wilde ik heel graag weten. Ik was heilig overtuigd dat we twee jongens zouden krijgen en mijn man dacht twee meiden. Op mijn verjaardag moesten we weer naar het ziekenhuis voor de 18 weken echo, daar bleek dat we allebei een beetje gelijk hadden! We kregen een jongen en een meisje. Het was het beste cadeau ooit!!

 

Op welke manier hebben jullie je voorbereid op de komst van de tweeling?

Veel gelezen op internet en in boeken, rust, en tweelingzwangerschaplaat maar komen…. we hadden geen idee wat we moesten verwachten. Ik had toentertijd ook twee tweelingen in mijn klas. Met die moeders heb ik ook goede gesprekken gehad en ervaringen aangehoord. Je kunt je voorbereiden tot een bepaalde hoogte ben ik van mening, want straks loopt het misschien toch allemaal anders. Ontspan en geniet vooral, dat heb ik het meeste gedaan!

 

Hoe heb je je zwangerschap beleefd? 

1ste trimester Je zag nog weinig, maar er gebeurde veel in mijn lijf. Twee kinderen is ook dubbel hormonen en dát hebben we gemerkt! Ik moest regelmatig spugen op mijn werk, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken, het scheelde weer in kilo’s 😉 Wel kon ik het hierdoor helaas niet lang geheim houden voor mijn collega’s. Ook had ik al snel last van bekkeninstabiliteit, maar de bezoekjes aan de fysio hielpen daar goed tegen.

2de trimester Het was eigenlijk al niet meer geheim te houden dat ik zwanger was en met 12 weken heb ik het verteld aan mijn klas. Ze waren zo blij en vonden het helemaal geweldig. Ik heb veel gesprekken gevoerd met de pubers over zwanger worden etc. Helaas bleef het overgeven wel aan en moest ik in deze periode al wel minder gaan werken, vanwege bekkeninstabiliteit. Verder voelde ik me op en top vrouw, geweldig was het.

3de trimester Wauw, ik voelde mij top, mooi, geweldig! Ik heb mij nooit zo gevoeld, zo vrouwelijk. Onbeschrijfelijk, ik kon me niet voorstellen dat iemand zich zo kon voelen. In het derde trimester werd ook duidelijk dat ik zwangerschapsdiabetes had, maar dat kon mij ook niet deren, ik hield mij goed aan het dieet wat erbij hoort en het ging top.

Ik heb tot het laatste moment  door gelopen. De zaterdag voor de geplande keizersnede heb ik nog heerlijk gewinkeld met mijn ouders. Mensen keken toch wel verschrikt van mijn buik, maar dat kon mij niets schelen 😀 .

 

Tot wanneer heb je gewerkt?

Tot week 14 heb ik 4 dagen gewerkt. Snel daarna 3 dagen en hierna 2. Ik werk in het onderwijs het was allemaal goed te regelen. Ik had een leraar in opleiding naast mij staan, en dat was ik heel erg blij mee. Na de 6 weken zomervakantie, moest ik eigenlijk nog 3 weken werken voor mijn verlof, maar dat ging absoluut niet. Ik heb mij deze weken dus ziek gemeld.

 

Hoeveel kilo ben je aangekomen? Zat je buik je erg in de weg?tweelingzwangerschap

Jemig wat had ik een buik! Vanaf week 20 zag ik mijn tenen niet meer! Teennagels lakken ging niet meer, dat deed mijn man 😂 In totaal ben ik 17 kilo aangekomen, met name in de laatste 3 a 4 weken.

 

Hoe ging de bevalling?

De grote jongen lag in stuit. In eerste instantie wilde ik voor een stuitbevalling gaan, maar mijn tante, die op de afdeling neonatologie werkt, heeft mij dat afgeraden. Na veel wikken en wegen besloten we voor een keizersnede te gaan.

Ik vond het top. Alles werd goed uitgelegd en ik heb tijdens de keizersnede en daarvoor zelfs lol gehad. Het enige punt dat ik minder vond was de ruggenprik, je moet je rug kromtrekken, maar dat gaat wel wat lastig als je een buik hebt van olifant. Vervolgens kregen ze de spuit niet goed tussen de wervels.. auw!

tweeling bevallingOnze kanjers heten Mees en Tess. Mees woog bij de geboorte 3415g en Tess 3010g. Een stuk zwaarder dan de laatste echo aangaf. Toen werd Tess op 2500g geschat en Mees op 2300g. Ze deden het gelijk goed. Wat een gevoel als die kleintjes bij je komen liggen.. Geweldig, je ziet ze voor het eerst. Gekkigheid😃

 

Hoe heb je je kraamtijd ervaren?

Eerst drie dagen waren wij in het ziekenhuis, ik vond dat vreselijk en was blij dat we naar huis mochten.  Daar vond ik mijn rust en mijn man was top. De kraamhulp was ook super en we kregen verlengde kraamzorg, vanwege de keizersnede en de tweeling. De eerste week wilden we geen bezoek; rust voor ons en de kleintjes. Hierna kon de visite aanrukken en vond ik het geweldig om onze kindjes te showen. Ik heb de kraamtijd als heerlijk ervaren. Tja, de slapeloze nachten waren wat minder, maar mijn man en ik waren een goed team. En dat zijn we nog steeds!

 

Tips voor aanstaande tweelingmoeders:

Ontspan, geniet en vraag hulp!

newborn twins


 Saskia, hartstikke bedankt voor jouw verhaal!

Vond je het leuk om dit tweelingzwangerschapsverhaal te lezen? Er komen nog meer verhalen aan! Mis ze niet en like Love4pink op Facebook !

Zou jij ook graag het verhaal over jouw tweelingzwangerschap delen? Leuk! Neem dan even contact op!

Ook leuk om te lezen: “mijn tweelingzwangerschap“, “de tweelingzwangerschap van Charlotte“, “wat een geluk

Facebook Comments
De tweelingzwangerschap van Saskia

7 thoughts on “De tweelingzwangerschap van Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge