Onze tweeling van net twee kletst de oren van je kop. Ze kunnen al best veel dingen zeggen. Laatst zei Amber, toen ze naar de kat keek die zich aan het wassen was, bijvoorbeeld: “Ielllll mama kijk, poesje doet billen likken!” Ontzettend knap als zeg ik het zelf, da’s wel een zin van 7 woorden hoor (iellll mee gerekend). En een scherpe observatie van die meid natuurlijk haha.

Het zijn net twee kleine papegaaitjes; álles zeggen ze na. Zo hoor ik mezelf vaak in ze terug. Laatst zei Jade, toen ik bukte om iets van onder de tafel op te rapen: ‘Kijk uit voor je hoofd!‘. Als er iemand hoest dan vragen ze: ‘Oeh, gaat het?‘ of als iemand eet vragen ze: ‘ies t lekker??‘ Vaak stellen ze deze vragen synchroon wat het extra schattig maakt. Wat ik ook grappig vind, is dat ze standaard wanneer ze het woord ‘gevallen‘ horen ‘o, o..‘ zeggen (à la Teletubbies zeg maar). Dit doen ze als je zou zeggen: ‘ik ben van de trap gevallen‘ (‘o, o‘), maar ook als je zou zeggen: ‘ik ben wel 5 kilo afgevallen‘(‘o,o…‘).  En ze zeggen zo lief ‘alsjeblieft‘ en ‘dankjewel‘, ook tegen elkaar als ze samen aan het spelen zijn, superschattig.

Minder schattig is dat ze ook de slechte dingen die ze horen nazeggen natuurlijk. Vanmorgen liet Amber wat vallen en toen zei ze keihard: ‘Fuck fuck fuck!‘ …. Errruug!! En dan ook nog zo lekker gearticuleerd; ik had er echt niet mee weggekomen als ik had gezegd dat ze ‘stuk stuk stuk‘ had gezegd… Toch maar weer een beetje beter op mijn woorden letten.

Hun twee grote zussen konden ook al snel lekker babbelen, toch hadden zij met twee jaar een heel andere vocabulaire dan de tweeling nu. Dat komt natuurlijk omdat de tweeling ook nog een hoop van hun grote zussen leert!

Ik heb wat uitspraken van de tweeling verzameld, die ze in ieder geval zéker van hun zussen hebben:

  • Dat is niet eerlijk!’
  • ‘Doe niet zo irritant!’
  • ‘Hou op, doet pijn aan m’n oren!’
  • ‘Niet duweee…’

Tja, meiden bekvechten wat af hoor. Dat ‘niet duwee‘ zeggen ze dan als je achter ze op de trap loopt en je hand op hun rug legt. Oh, het zijn zulke schatjes…. Toch gek dat het nog best grappig is al ze ‘dat is niet eerlijk!‘ zeggen als ze twee zijn, maar dat het een stuk minder leuk is als ze vier en zes jaar zijn en werkelijk álles niet eerlijk vinden :(

  • Ik ben Elsa! Nee, ik ben Elsa!’

Dat moeten ze ook wel van hun zussen hebben, zeg ik namelijk nooit :)

  • ahhhhhhhh schattig!

En dan zo’n hele lange ahhhhhhhh die laag begint en hoog eindigt, weet je wel? Echt zo’n meiden- ahhhhhhh.

  • ‘laat me met rust’

Tja ook dat horen we wel eens van hun zussen. Het is ook niet altijd leuk om kleine zusjes te hebben…. En die krijg ik dan te horen wanneer ik ze stoor tijdens het spelen en ze even wil verschonen. (‘kom we doen even een schone luier’ = ‘lame met russs’)

  • ‘K3 loves you

K3 zingen ze uit volle borst mee, sommige liedjes wat beter verstaanbaar dan andere, maar ja, dat heeft K3 zelf ook. Nu ik het toch over het liedje ‘K3 loves you’ heb, zijn er hier misschien ook moeders die de rest van de tekst van dit liedje hebben geoefend? En lukt het? (ik heb flink moeten oefenen, maar ik kan het hoor! Diep respect heeft de oudste nu voor me 😉 Als je geen idee hebt waar ik het over hebt, Never Mind 😀 😀 of luister het hier)

  • ‘Prinsessia’

Voor die kleintjes betekent ‘prinsessia‘ gewoon ‘mooi‘ geloof ik. Als ze bijvoorbeeld een jurk aan hebben die ze mooi vinden zeggen ze ‘oeh prinsessia!!’ En het grappige is dat de grote meiden dit dan weer van hen over hebben genomen. Die hoorde ik laatst ook zeggen in een winkel: ‘kijk deze dan’ ‘oh ja, die is echt prinsessia!’

Ik denk dat deze post een hoog ‘je-had-er-bij-moeten-zijn‘ gehalte heeft, maar hopelijk hebben jullie een beetje kunnen lachen om die gekke meisies van me 😀 😀

cuties

Ikzelf hoop deze uitspraken niet te vergeten namelijk, vind het zo leuk die taalontwikkeling. 

Facebook Comments
Dit zeggen peuters die grote zussen hebben

3 thoughts on “Dit zeggen peuters die grote zussen hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge