Toen ik laatst in de Action was, was ik op zoek naar elastisch band. Ik heb namelijk hele leuke tricotstofjes liggen, maar ik maak er steeds maar niets van, omdat ik eigenlijk bang ben dat ik het ga verpesten (en natuurlijk omdat ik geen tijd heb..). Nou las ik ergens dat je tricot heel makkelijk (i like) kunt afwerken met elastisch band, dus dat zou ik wel eens gaan proberen. Uiteraard is het er nog niet van gekomen…

Maar goed, het elastische band vond ik wel!

elastische haarband

Ik had alleen maar zwart nodig eigenlijk, maar ja, voor die 89 cent (voor 4 x 1,5 meter) nam ik die andere kleurtjes ook maar mee.

Op het plaatje van de verpakking van het koord zag ik dat het de bedoeling was dat je van die armbandjes/elastiekjes van het koord maakt, maar toen bedacht ik me dat een haarbandje ook wel leuk zou zijn.

Het is eigenlijk te simpel om er over te bloggen, maar je knipt dus een stukje band af en je legt er een knoopje in en klaar ben je. Het blijkt hier een groot succes; de meiden vinden het fijn zitten en hun haren blijven goed uit het gezicht. Een lekker makkelijke kapseltje voor als straks de school weer begint. Én als trotse moeder vind ik het ze gewoon ook nog eens hartstikke schattig staan natuurlijk, maar oordeel vooral zelf:

elastische haarband

Een andere leuke bijkomstigheid is dat je voor zo’n bandje € 1,50 betaalt in de winkel, maar dat het je minder dan 8 cent kost wanneer je hem in een paar tellen gewoon zelf maakt…

Nog wat tips:

  • maak de haarband liever te groot dan te klein, wanneer er een beetje teveel spanning op de haarband staat dan blijft hij niet goed zitten en glijdt hij, helemaal met gladde haartjes, eerder van het hoofd af. (te strak zit waarschijnlijk ook niet lekker 😉 )
  • maar de haarband nog een beetje leuker door er iets op te maken, zoals een bloemetje of een strikje of ……
  • ook leuk/ handig voor volwassenen, lekker voor in huis of als je gaat sporten.
  • wanneer je de elastische haarband voor een baby maakt zou ik niet kiezen voor een knoopje, maar zou ik het band liever even aan elkaar stikken.

 

En, belandt dit elastische band ook in jouw mandje wanneer je de volgende keer in de Action bent??

Bekijk hier een andere soort haarband die ik voor mijn meiden maakte.

haarbandje strik winactie

 

 

Facebook Comments
Elastische haarband maken

3 thoughts on “Elastische haarband maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge