Regelmatig zeggen die kinderen van mij dingen waarvan ik helemaal in een deuk lig. Écht, ze kunnen er wat van. Maar vaak kom ik er tijdens het avondeten, wanneer ik aan mijn man wil vertellen wat voor hílárisch ze nu weer gezegd hebben, achter dat ik het al weer vergeten ben… Als je het vergeet , dan was het niet zo spannend, zou je kunnen zeggen, maar ik denk dat het komt doordat die kinderen zúlke rare dingen zeggen, dat ze gewoon een beetje lastig te reproduceren zijn. Ik moet ze opschrijven dus! En wie weet vinden jullie het ook wel leuk om wat van die gekkigheid te lezen.


Oké, zit je d’r klaar voor, daar gaan we dan:

 • Roosje: “Ja, jij komt dus uit oma z’n buik he?!”
  Ja!”, zeg ik en ik moet een beetje lachen.
  Zegt Roosje boos: “Je lacht nu, maar dat is hélemaal niet grappig hoor! Doet hártstikke pijn!!!”
 • Roosje: ‘Mama, hoe heet ook alweer zo’n boze hamster die op z’n kop in een grot slaapt?….Ohh ik weet het alweer! Een zweermuis!’
 • Ik had lekker verse munt in huis gehaald voor in de thee, komt Roosje aanlopen en zegt met een vies gezicht:

kinderpraat

 • Als de meiden mij willen vertellen dat ze me best behoorlijk lief vinden zeggen ze: “Hey mama… Jíj mag op mijn feestje komen!” Wanneer ik daarna zeg dat ze geen tweede koekje mogen, dat de televisie uit gaat of dat ze moeten douchen, mag ik vervolgens niet meer op hun feestje komen… beetje jammer.
 • Lily: “Mama, ik wil je wat vertellen, maar je moet niet gaan lachen!” Ok, vertel.. “Als mijn hart iets zegt, dan heb ik gewoon het gevoel dat ik daar naar moet luisteren...” Ehm, ok, hartstikke goed meid, wat zegt jouw hart dan? ‘Dat ik echt geen andijviestamppot meer hoef te eten.’
 • Andijviestampot wordt hier trouwens groene hutspot genoemd: ‘Wat eten we vanavond?‘ Hutspot. ‘Die groene of die oranje?
 • Welk shirt wil je aan Lil? ‘Doe maar die kalmroze.’ O ja, rustgevend kleurtje wel.
 • Roosje gaat vast in de gezondheidzorg hoor, die was laatst helemaal ongerust over de stoppels van haar vader:

kinderpraat

 • Roosje heeft het idee dat ‘trouwen’ betekent dat je met elkaar in een kringetje gaat dansen. Ik weet niet hoe ze er bij komt, maar ze is er lastig vanaf te brengen. Ze houdt wel dansen, dus ze roept de hele tijd dat ze met iedereen wil trouwen. Mensen voelen zich daardoor doorgaans heel vereerd en meestal laat ik het dan maar zo. Maar Lily en Jack zijn vrienden en die gaan met elkaar trouwen, zeggen ze. Wanneer we aan de keukentafel zitten zegt Roosje “maar ik wil ook met Jack trouwen!” Lily en Jack zeggen natuurlijk meteen dat dat niet kan, waardoor Roosje een beetje boos wordt! Ik leg hen uit, dat Roosje nog niet helemaal begrijpt wat trouwen is. ‘En jij Jack’, vraag ik om de boel een beetje te sussen, ‘weet jij wat trouwen is?‘ Hij weet dat wel, dat is wanneer je in de kerk beloofd dat je voor altijd bij elkaar blijft en elkaar heel lief vindt. ‘Ja, hartstikke goed. Hoeft niet persé in de kerk trouwens. De papa van Lily en ik zijn ook niet in de kerk getrouwd.’ Daar gaat een wereld voor hem open: ‘oooohh dus je kan trouwen waar je wil?‘ Ik knik. ‘Lily, zullen wij in de MacDonalds trouwen???
 • In een bomvolle wachtkamer van het gezondheidscentrum zei Lily plotseling iets waardoor ik heel erg schrok: ‘Krijgen we een jongen of een meisje denk je?‘ Plotseling keek iedereen in de wachtkamer me aan en ik stamelde: ‘huh? hoezo? Nou allebei niet, hoe kom je daar nou bij…‘ en ik ben een blozer, dus ja hoor, ik had gelijk een rooie boei. In ene snapte ik de vraag echter! “Of de dokter die we krijgen een mevrouw of een meneer is bedoel je!!” Teleurgesteld zei een mevrouw naast me: ‘oh ik zat al ff te luistervinken in welke kleur ik voor je zou gaan breien..’
 • Een andere keer bij de dokter gaf ik haar de invaller een hand en stelde me voor met mijn voor- en achternaam. Lily van toen net 3 keek me meewarig aan en zei: ‘Gewoon mama, bedoel je..‘.
 • En kende je deze van Lily al?kinderpraat

Ohh en ik heb nog veel meer anekdotes die in ene weer bovenkomen borrelen! Er komt gauw een vervolg met kinderpraat!

Wanneer heb jij voor het laatst in een deuk gelegen om kinderpraat? Wat werd er toen gezegd? Leuk als je het me vertelt in de reacties!

Facebook Comments
Grapjurken #1 – over zweermuizen, trouwen en nóg een baby?!
Getagd op:            

6 thoughts on “Grapjurken #1 – over zweermuizen, trouwen en nóg een baby?!

 • Pingback: Grapjurken #2 - LOVE4PINK

 • maart 4, 2016 op 11:11 am
  Permante link

  Joost, 3 jaar oud. Meestal kocht ik zijn kleren op “het heilig oog”, maar tijdens de uitverkoop in een wat duurdere kinderzaak waar niet ruilen de regel was moest hij toch even mee om te passen. Dat ging niet vanzelf en zijn vocabulaire moppers en scheldwoorden ging steeds harder door de paskamer. De winkelmevrouw type 60 plus, knotje en parels kwam eens kijken en zei: Nou jongeman wat een lelijke woorden hoor ik daar van jou. Zijn reactie..poeh.. ik kan er gvdomme nog veel meer hoor…
  Niks gekocht daar met hem erbij 😉

  Beantwoorden
  • maart 4, 2016 op 8:03 pm
   Permante link

   Hahahaha, wat een verhaal! Erg grappig, maar kan me voorstellen dat je dat op dat moment ff niet vond haha

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge