Cristel (35 jaar) en haar man hebben samen vier kinderen: Amber van 9, Lola van 5, Mannes van 3 en Doris van 9 maanden. Wat een ontzettend leuke namen he?!  

 

Ik stelde Cristel wat vragen over haar gezin, lees je mee?

 

groot gezin

Wilde je altijd al graag een groot gezin?

Niet persé eigenlijk. Ik heb daar eigenlijk nooit over nagedacht. Mijn man en ik zijn beide enig kind, maar we houden erg van deze gezelligheid. Natuurlijk is het soms lastig. Wanneer het allemaal een beetje anders loopt, wanneer de kindjes ziek zijn bijvoorbeeld. Maar ik moet zeggen dat het ons doorgaans goed afgaat!

 

groot gezin

 

Hoe reageert je omgeving om het feit dat je een groot gezin hebt?

Onze omgeving is het nu wel gewend. Toch werd er bij de aankondiging van de vierde zwangerschap wisselend gereageerd, misschien omdat ons derde kindje een zorgenkindje is. Er werd bijvoorbeeld geroepen:

“Nu gaat hij zich toch wel laten steriliseren?”

 

Wat is er aan de hand met jullie zoon?

De diagnose van onze zoon is cerebrale parese.
Hij heeft tijdens de zwangerschap een herseninfarct gehad. Hij heeft een hersenbeschadiging en is daardoor onder andere spastisch aan zijn linkerzijde en heeft wat moeite met emoties en dergelijke.
In het dagelijks leven is het soms wat lastiger omdat hij er uit ziet als een gezond kind, maar hij eigenlijk toch wel gehandicapt is.
Hij kan maar 1 handje gebruiken, heeft moeite met evenwicht, valt snel en zijn gedrag is ook wat lastiger, omdat het in zijn hoofd niet zo gaat als bij ons. Hij wordt hierdoor ook sneller boos of verdrietig. Maar ik zou hem nooit willen missen.

Hij is perfect voor ons.

 

Werk je ook?

Nee, niet meer. Sinds ik de diagnose weet van onze zoon ben ik bewust gestopt. In diezelfde week werd mijn man ontslagen in verband met bezuinigingen. Dat was wel een zware tijd. Toch ook een hele fijne; we hadden elkaar echt even hard nodig om het een plekje te geven. Nu heeft mijn man bewust gekozen voor een baan in ploegendienst, zo is hij vaker overdag thuis.

 

Hoe ziet je sociale leven eruit?

Ik heb één hele goede vriendin, met haar app en bel ik regelmatig. Verder speelt mijn sociale leven zich voornamelijk op Facebook en in Facebookgroepjes af. Sporten doe ik niet, maar met vier kinderen heb je al genoeg beweging, écht waar!

 

Hoe zijn de taken bij jullie thuis verdeeld?

Ik doe het huishouden en koken, maar als het uitkomt helpt mijn man net zo hard mee. Hij verzorgt de kinderen ook, doet ook de haren van de meiden en vorige week naaide hij zelfs nog een legging voor de jongste!

Deze man draait nergens zijn handen voor om.

 

Hoe ben je als moeder veranderd?

Ik ben nu stukken zelfverzekerder!

cristel
Wat een schatjes!!

 

Hoe zorg je er voor dat ieder kind de aandacht krijgt die hij/zij nodig heeft?

Ik probeer ieder kind gedurende de dag door aandacht te geven en iedere avond krijgt ieder kind een boekje voorgelezen. In het weekend doe ik ook wel eens dingen samen met één kind, zeker met de oudste twee. Gezellig samen lunchen bijvoorbeeld.

 

Zou je misschien nog meer kinderen willen?

Ja, dat kan altijd! Maar het is goed zo, we zijn compleet en mijn man is inmiddels gesteriliseerd.

 

Heb je nog tips voor andere moeders?

Laat het los, laat het gááááán! 😉

groot gezin


 

 Dankjewel voor het meedoen Cristel!

Wat een prachtige kids hebben jullie en wat lijk je me een ontzettend lieve mama!

 

 

Facebook Comments
GROOT GEZIN van Cristel
Getagd op:                    

4 thoughts on “GROOT GEZIN van Cristel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge