Lorena kreeg haar eerste kind toen ze 26 jaar was, ze studeerde toen nog rechten aan de universiteit. Inmiddels heeft ze vier kinderen, twee jongens en twee meisjes!

Ik stelde haar wat vragen over haar grote gezin, lees je weer mee?

groot gezin
Dit is Lorena met haar kinderen:
Brandon van 13 jaar, Esmée van 10 jaar, Melanie van 8 jaar en Antonio van 5 jaar

Wilde je altijd al graag een groot gezin?
Ja, ik wilde altijd al graag vier kinderen en dat zei ik ook tegen iedereen. Ik wilde het ‘house on the prairie’- gezin. Voor mijn man waren twee kinderen ook goed geweest, maar nummer drie kwam onverwachts en toen kon kind nummer vier ook nog wel haha.

Wat vind je het leukste aan een groot gezin? 
Er is altijd wel iemand die een arm om je heen slaat. De gezelligheid als er vriendjes komen. Ik geniet het meeste als ze gezellig samen spelen en lachen, want tja, dat het niet altijd zo gezellig is als op televisie had ik nooit verwacht. Ik had er denk ik, eerlijk gezegd, een te sprookjesachtige kijk op. Ik geniet het meeste dus van de ruzieloze momenten 😉

Wat vind je het moeilijkst aan een groot gezin?
De ruzies onderling, er zijn nou eenmaal meer combinaties mogelijk om te ruzien. En het verdelen van aandacht  vind ik ook lastig. Bijvoorbeeld bij het helpen met het huiswerk,  op de jongste na hebben ze allemaal huiswerk, maar ik heb helaas maar één hoofd en twee armen.

Hoe reageert je omgeving op het feit dat je een groot gezin hebt?
‘Zo hoe doe je dat toch allemaal?!’  is een vraag die ik vaak krijg. Mensen denken dat ik het heel druk heb, maar dat het toch ook erg gezellig is. Of de opmerking ‘Liever jij, dan ik!’ Over het algemeen wel positief, en ach opmerkingen zoals ‘jij wilde er zonodig vier” neem ik maar voor lief, het is mijn keuze inderdaad.

Werk je ook?
Jazeker, ik werk 28 uur waarvan 2 thuis als juridisch adviseur bij de gemeente Rotterdam.

Hoe ziet je sociale leven eruit?
Naast mijn werk en de kinderen, ben ik penningmeester en trainster op de voetbalclub. Aan zelf sporten kom ik helaas niet toe, ik ben blij als ik ’s avonds op mijn bed kan whatsappen, Facebook checken en televisie kijken. Verder spreek ik eens in de zoveel tijd met vriendinnen af en ga ik weleens borrelen na mijn werk.

Hoe zijn de taken bij jullie thuis verdeeld?
Mijn man doet de boodschappen maakt elke ochtend hun boterhammen en maakt het huis schoon. Ik doe de was, het afstoffen van de kamers en regel alles omtrent de kinderen. Ik mag dus absoluut niet klagen wat dat betreft.

Ben je als moeder veranderd ten opzichte van toen je nog maar één kindje had?
Ja, ik ben minder gestrest en maak me minder snel druk om dingen. Ik weet inmiddels dat ze wel op hun pootjes terecht komen. Ook heb ik geleerd dat de kinderen zelf ook wel wat kunnen en je niet alles zelf hoeft te doen, ja dat lukt gewoon niet.

Hoe zorg je er voor dat elke kind de aandacht krijgt die hij/zij nodig heeft?
Kijk, dat vind ik echt het moeilijkste. Dat lukt me dus heel slecht. Tegenwoordig gaan zowel mijn man als ik één op één met ze weg voor drie dagen. Wanneer een kind bij ons zeven wordt, gaat het met één ouder naar Parijs. Ik ben het afgelopen jaar ook met de oudste naar Madrid geweest. Dan geniet ik echt volop van mijn kind. Tussendoor is het gewoon genieten van de spaarzame momenten die je alleen hebt met een kind of toch samen.

Zou je misschien nog meer kinderen willen?
Oh, ik zeker wel! Mijn man echter niet meer, dus het blijft bij vier. Tenzij het lot anders beslist 😉 . Ik vind het tijd worden voor neefjes en nichtjes!

Welke tips en handigheidjes heb je voor andere moeders?
Maak je niet druk dat heeft echt geen zin, die was loopt niet weg maar je kind wel. Voordat je het weet zijn ze groot, dus probeer echt bewust te genieten van ieder kind. Plan hiervoor eens een hele dag weg met één kind.

Vooral genieten genieten, genieten en verder:  ‘mañana mañana’!


Lorena, bedankt voor je verhaal en tips!

 Ik vond het heel leuk om op deze manier een kijkje in je leven te nemen!

Ook leuk om te lezen: José heeft zes kinderen

Facebook Comments
GROOT GEZIN: Lorena heeft 2 jongens en 2 meiden
Getagd op:                

2 thoughts on “GROOT GEZIN: Lorena heeft 2 jongens en 2 meiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge