Jeeey! De tweeling krijgt nu toch wel serieus een weelderige haardos hoor! Tijd dus om de pony’tjes te laten groeien en eens wat te gaan doen met die haartjes! Ik ondekte dat haarklemmetjes wel heel goed bij hen blijven zitten (en er moeilijk uit te halen zijn voor ze hihi) en het staat ze zo zoet!

Daar moesten we er meer van hebben dus en ik maakte mooie haarstrikken voor hen, van tule. Het is echt supermakkelijk, de naaimachine kan in de kast blijven staan en het resultaat vind ik persoonlijk hartstikke mooi!

Benodigdheden:
  • Haarklemmetjes. Ik kocht ze bij www.allemaaldingetjes.nl en koos die van 6 cm. Als je kindje nog erg fijne haartjes heeft kun je misschien beter die van 4 cm kiezen.
  • Tule. Een klein stukje maar.
  • Lijm. Ik gebruikte textiellijm. Het zo eventueel zelfs zonder lijm kunnen, omdat je de strik ook op het haarklemmetje vast naait.
  • Naald en draad. Een draadje in een bijpassend kleurtje zou mooi zijn, maar ik gebruikte gewoon wit en daar zie je niets van.
Werkwijze

Knip twee stukjes tule van 17 cm bij 10 cm en leg deze op elkaar. Vouw de stof in de lengte in drieën (met de buitenranden naar binnen) en vervolgens vouw je de korte eindes naar het midden. Zie de foto’s hieronder.

Vervolgens knoop je een langwerpig stukje tule om het midden, zodat er een strik ontstaat.

Een enkele knoop is genoeg, doordat de tule stroef is blijft dat goed zitten. De stroken stof die achter blijven knip je af, maar niet te kort. Dan doe je een beetje lijm op de haarklem en druk je dat even goed aan. Vervolgens naai je met de hand de korte overgebleven strookjes en een beetje van de stof van de strik op het haarklemmetje.

En dan is de haarstrik klaar!

Mooi geworden toch?!

Ik hoop dat je wat aan deze uitleg hebt! En mocht je de strikken nou wel leuk vinden, maar écht niet in de mood zijn om te gaan freubelen… Er komt morgen een winactie online waarbij ik er een paar weggeef!

Misschien ook leuk om te maken: Tricot haarbandjes! Ook zo schattig…

Facebook Comments
Haarstrik van tule
Getagd op:                            

5 thoughts on “Haarstrik van tule

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge