Jeejj, het is weer december! De mooiste maand van het jaar! Tenminste, dat vinden wij, Maya van Mamamaai en ik. Het leek ons daarom leuk om op de blog eens wat te vertellen over hoe wij deze feestmaand beleven. Samen verzonnen we een aantal vragen en noemde het de Happy December Tag:

happy december tag

 

happpy december tag

 

Hier lees je mijn antwoorden op de vragen, en voor de antwoorden van Maya moet je hier wezen.

Ga er eens even lekker voor zitten met een koppie thee en bedenk wat voor antwoorden jíj op deze Happy December vragen zou geven. Ik weet zeker dat je aan het eind van deze blog dan helemaal in de Happy December mood bent :)

 

 


 

1.Als je moet kiezen: Sinterklaas, kerst of oud en nieuw?

Absoluut kerst! Ik vind kerst gewoon een heel knus feest; de kerstsfeer in huis, alles mooi versierd, lichtjes en glitters, lekker eten, gezellig met de familie, i love it. Vroeger vond ik oud en nieuw ook altijd wel een hele happening, dan nodigden we mensen uit voor een groot feest of we gingen uit. Maar sinds de kinderen er zijn, ziet onze oudejaarsavond er een beetje anders uit en is het voorgekomen dat we om 22:00 uur al op de bank zaten te knikkebollen. Sinterklaas staat mij eerlijk gezegd een beetje tegen. De pietendiscussie frustreert me enorm en ik hou niet zo van het jokken tegen de kinderen. Toch zie ik echt wel dat de meiden genieten van het feest en van de spanning en dat gun ik ze dan ook wel weer.

2. Een surprise of een gedicht maken?

Maar ik kan dus niet wachten totdat alle kinderen weet hoe de staf in de steel steekt en we met sinterklaas gewoon lekker suprises kunnen gaan maken! Dat vind ik namelijk hartstikke leuk. Gedichten maken ook trouwens! Ik kan me nog één avond herinneren dat mijn zus en ik voor iedereen uit de familie gedichten hadden geschreven. De héle avond hadden we de slappe lach en op pakjesavond zelf wéér. Hi-la-risch, vonden we vooral zelf.. (Dit jaar weer doen, sis?)

3. Hebben jullie leuke tradities rond de feestdagen?

De laatste jaren hebben we onze eigen mini-kerstavond-traditie. De meiden en ik doen de laatste boodschapjes, knutselen wat versiering en als papa thuis komt van z’n werk, dan gaan we zelf pizza’s maken en krijgen ze alvast een klein cadeautje. Niets bijzonders misschien, maar wel gezellig!

4. Verantwoord of lekker dik verwennen?

Jee, wat klinkt dat saai, maar ik kies voor ‘verantwoord’. Ik denk toch wel erg goed na over wat we ze geven. In deze periode willen ze natuurlijk álles hebben, maar ik probeer toch wel iets uit te zoeken waar ook écht mee gespeeld gaat worden. Met vier kinderen is het budget gewoon beperkt, maar ook de ruimte in huis voor al dat speelgoed! Bovendien hoop ik dat de kinderen ook vooral genieten van de gezelligheid met elkaar en blij en tevreden zijn met wat ze krijgen, en dat ze niet alleen maar bezig zijn met meer, meer, meer.

5. Geef je wel eens tweedehands cadeautjes?

Ja, hoor! Vorig jaar had ik een geweldig mooi playmobil huis op de kop getikt via marktplaats!

6. Welke verschillen zijn er in hoe je thuis vroeger de feestdagen doorbracht t.o.v. nu met je eigen gezin?

Eigenlijk niet geloof ik (toch mam?). Familie, gezelligheid en eten, daar ging het bij ons om. En nog steeds :)

7. We gaan helemaal los en over de top of doe maar normaal met het versieren van je huis?

Helemaal los en over de top! Ik vind het in ieder geval heel leuk om het huis een beetje leuk te versieren ja, dat hoort er helemaal bij voor mij.

8. UglyXmassweater of glitterjurk?

Vorig jaar rende ik de UglyXmassweater run in het Vondelpark, zweten joh in zo’n synthetische rottrui! Doe nu maar een glitterjurk dus 😉 .

9. Heb je een echte kerstboom in huis?

Nope, wij hebben een nepperd. En sinds vorig jaar één met de lichtjes er al in. Ideaal, als je het mij vraagt!

10. Driegangendiner, gourmetten of uiteten?

Gourmetten! Wel zo relaxt met de kinderen, vind ik. Er zit altijd wel wat bij wat ze lekker vinden en als ze na een tijdje van tafel willen om te spelen met hun cadeautjes, is dat ook prima. Geen kerststress voor ons hoor.

11. Kerstkaarten sturen of een berichtje op facebook?

Een berichtje op facebook. De afgelopen jaren wilde ik nog wel kerstkaarten sturen, maar dan had ik ze gekocht, maar nooit geschreven. Of pas te laat. Of vergeten op de bus te doen. Stom, stom, stom. Dus dan maar zo’n suf afgezaagd berichtje op facebook. Want ik wens jullie natuurlijk wél allemaal een hele fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar 😀 .

12. Wat is je beste kerst of oud/nieuwjaars herinnering?

Hhmm.. Drie jaar geleden was ik ziek met oud en nieuw, we waren bij mijn ouders en ik heb van 21 uur tot 23:45 uur in bed gelegen daar. Om 12 uur wilde ik ook geen champagne hoor, ik was echt niet lekker. Achteraf bleek ik gewoon hartstikke zwanger van de tweeling! Het jaar daarna, zaten we om 0:15 met vier kleine meisjes, op onze net nieuwe bank, door het raam naar het vuurwerk te kijken. ♥

Verder heb ik met kerst veel gewerkt in de horeca. Ik heb wel eens soep over iemands mooie kerstjurk gemorst (sorry nog), en vooral de benen uit mijn lijf gerend! Toen ik 19 jaar was, werkte ik een paar maanden in Oostenrijk en toen was ik met de feestdagen dus helemaal zonder mijn familie. Zielig hè haha, maar tóch denk ik met veel plezier aan die decembermaand (en de weihnachtskekse) terug!

Ik heb ook nog een slechte herinnering! Ik ging een keer zingen in het restaurant waar ik toen werkte, daar was ook reclame mee gemaakt; er zou ‘live muziek’ zijn. Maar ohw mèèènnn, wat was ik slecht! Dat niemand die avond zijn geld terug heeft gevraagd is echt een wonder. Ik schaam me er nog steeds voor haha.

13. Als je moet kiezen: een chocoladeletter of een oliebol?

Easy. Chocoladeletter!

14. Goede voornemens voor 2017?

Alle vorige jaren zou dat zijn geweest: afvallen. Maar dit jaar niet hoor, ik vervang het door: ‘ik ga meer gaan sporten’ en ‘ik ga gewoon een korte broek aan trekken als het warm is’ en ‘ik ga zwemmen met de kinderen’.

Maar nu eerst die chocoladeletter 😉


Wil je onze Happy December Tag overnemen op je eigen blog? Leuk! Laat dan even een linkje achter in de comments!

 

Facebook Comments
Happy December Tag
Getagd op:            

5 thoughts on “Happy December Tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge