Een aantal weken geleden ontving ik een email van een journaliste van Trouw. Of ze me mocht interviewen! Voor internationale vrouwendag wilde ze een artikel schrijven over ‘hoogopgeleide’ thuisblijfmoeders en had op het overvolle internet mijn ieniemini blogje weten te vinden. Wellicht doordat ik niet lang daarvoor een stukje had geschreven met 7 vragen die je niet moet stellen aan een thuisblijfmoeder? Geen idee, maar ik voelde me best vereerd eigenlijk. Dat ze me gevonden had überhaupt. Ik wilde graag mee doen, want ik geef graag mijn mening over thuisblijfmoederen.  Ik vind namelijk dat thuisblijfmoeders veel te vaak weggezet worden als ongeëmancipeerde tuthola’s en ik vind dat erg onterecht. Een andere reden om mee te doen was dat er een professionele fotograaf zou komen en het mij ook wel heel erg leuk leek om mooie foto’s te hebben van de kinderen en mijzelf.

Ook vond ik het maar wát spannend. Tijdens het schrijven van een stukje kun je gewoon backspacen wanneer je vindt dat je onzin aan het uitkramen bent, maar al pratende heb ik wel toch wel regelmatig dat ik midden in een zin denk: ehm… wát was nou eigenlijk mijn punt? Overdag geef ik dan altijd de kinderen de schuld, die leiden me af, maar het interview werd ’s avonds gehouden, dus dat excuus kon ik even niet gebruiken. En als je met naam en toenaam in de krant komt, is het toch wel fijn wanneer het een beetje overkomt wat je nou eigenlijk wil zeggen.

Na het interview van ongeveer drie kwartier had ik al geen idee meer van wát ik allemaal gezegd had. Het was een leuke journaliste en we hadden een gezellig gesprek. Toen ik het stuk ter revisie per mail kreeg, las ik inderdaad mijn eigen woorden. Toch zou ik, wanneer je mij de opdracht had gegeven zelf een stukje over het onderwerp te schrijven, waarschijnlijk een compleet andere tekst getypt. Grappig is dat.

Afgelopen zaterdag kwam het stuk in de krant. In de vroege ochtend, nadat ik Lily bij de zwemjuf had afgeleverd, had ik even snel een krantje gehaald en in de kleedkamer van het zwembad las ik daar het artikel.

thuismoederen trouw

Jammer dat dat van die fotograaf niet meer is doorgegaan, maar ach, een kraanvogel van origami is natuurlijk ook ontzettend leuk.

Het artikel gaat het over de keuze voor het thuismoederen en hoe dat bevalt of is bevallen:

thuisblijfmoederen

Er zijn in het stuk drie moeders aan het woord. Eén moeder is na drie jaar thuis te zijn geweest weer fulltime aan het werk gegaan, een andere moeder is na zeven jaar thuisblijfmoederen net weer parttime aan de slag gegaan en ik zit er nog midden in.

Of het leuk blíjft kan ik dus nog geen uitspraak over doen. Wel kan ik zeggen dat ik me er op het moment heel goed bij voel. Het geeft me veel voldoening om er altijd voor mijn kinderen te kunnen zijn. ‘Leuk’ is het natuurlijk heus niet de hele tijd, maar voor míj is het het wel ontzettend waard.

 Heb je het artikel misschien gelezen?

En wat is jouw mening over thuisblijfmoederen?

Facebook Comments
Interview voor Trouw – Thuisblijfmoederen, blijft dat leuk?

13 thoughts on “Interview voor Trouw – Thuisblijfmoederen, blijft dat leuk?

 • maart 17, 2016 op 5:31 am
  Permante link

  Als ik het tegenkom ga ik het zeker lezen. Ik denk dat het een keuze moet zijn en blijven en dat een ieder dat respecteert. Zelf vind ik het heerlijk om een thuis bij mijn dochter te zijn.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Een denker of doener?My Profile

  Beantwoorden
 • maart 16, 2016 op 8:55 am
  Permante link

  Wat leuk dat interview!
  Ik was laatst op dinsdag en woensdag vrij, 2 dagen achter elkaar in plaats van altijd maar 1 dag.
  En toen dacht ik, wat heerlijk, wat een rust brengt dit…misschien zou ik moeten stoppen…
  Maar toen had ik de twee dagen erna zulke leuke dagen op mijn werk gehad. Ik heb echt zo’n ontzettend leuke baan, dat ik dacht…hmmm toch maar niet. Soms wilde ik dat ik geen leuke baan had
  Maar het is fijn als je de keuze hebt en het is fijn als iedereen vooral zijn eigen keuze kan en mag maken zonder dat de hele wereld er een waardeoordeel aan vast hangt.

  Beantwoorden
 • maart 15, 2016 op 4:10 pm
  Permante link

  Wat leuk dat je in de krant staat. Ik heb allebei mogen ervaren en beiden opties is prettig. Het scheelt natuurlijk als je het je kunt permitteren anders is thuis zitten ook niet echt fijn.
  Farah onlangs geplaatst…COMMUNICEREN MET JE KINDMy Profile

  Beantwoorden
 • maart 15, 2016 op 11:35 am
  Permante link

  Het lijkt me heel fijn om thuismoeder te zijn en er altijd voor mijn kindje te kunnen zijn, maar helaas gaat dat in onze situatie niet lukken. Ik heb een gelukkig hele leuke baan hoor (voor 3 dagen), daar gaat het niet om. Soms heb ik ook het idee dat andere parttime werkende moeders hun commentaar op thuismoeders uit jaloezie uiten.. Sowieso hartstikke onnodig – laat iedereen haar eigen keuzes maken, denk ik dan 😉 Geniet ervan!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Action Shoplog: speelgoed, Pasen en meer..My Profile

  Beantwoorden
  • maart 15, 2016 op 7:41 pm
   Permante link

   Zo is dat, ieder haar eigen keuze en elke keuze is ook prima, als het werkt voor je gezin toch.. Dankjewel voor je reactie!

   Beantwoorden
 • maart 15, 2016 op 9:48 am
  Permante link

  echt super jammer van die fotograaf :( Heel herkenbaar wat je schrijft over midden in de zin je punt kwijt zijn. Ik denk vaak tien stappen vooruit maar kan dan niet precies bijhouden waar ik was met praten…. Ofzo….
  Maai onlangs geplaatst…Mam, ik heb een i gepoeptMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge