Ik was van de week al een beetje begonnen, maar afgelopen weekend hebben we echt helemaal het huis versierd en staat de kerstboom ook echt. Ook ben ik met de meiden aan de knutsel gegaan. Na een beetje op Pinterest te hebben geneusd, hebben wij deze drie knutsels uitgezocht.

3 leuke kerstknutsels, die goed te doen zijn en misschien ook wel hartstikke leuk voor jouw kinderen om te maken. Woensdagmiddag bijvoorbeeld…

 

 

 


Dit heb je nodig

– stokjes (Action minder dan 1 euro)

– knutselemmer met glitterpompompoms,             glitterlijm, foamstickers en meer (Hema 3            euro)

 

 

 

 

 

 

 


Kerstboom van een bordje

Om deze kerstboom te maken knip je een bordje in drieën en plak je de delen op elkaar. Dan mag de boom groen geverfd worden en als de verf droog is kan de versiering er in. Een lusje er aan en klaar! Wij gebruikten een plastic bordje, omdat ik die toevallig in huis had, maar als je er speciaal voor naar de winkel zou gaan, zou ik kiezen voor een papieren bordje.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Schattig rendier

Dit is echt mijn favoriet, leuk geworden toch?! En heel makkelijk gemaakt. Eerst hebben ze de stokjes bruin geverfd en toen ze droog waren konden ze op elkaar geplakt worden. Dit was nog moeilijker dan we dachten, onze lijm hield niet op de stokjes in ieder geval. Daarom heb ik maar stukjes dubbelzijdig tape gebruikt. Beetje minder charmant, maar ja, de boel zit in elkaar. De wiebeloogjes had ik een tijdje geleden al gekocht bij de Action. De rode pompom als neus en dan nog een lusje.

 

 


kerstknutsel

Nog een kerstboompje

Dit kerstboompje is versierd met kraaltjes als kerstballen en een sticker als piek.

Het materiaal waar we de lusjes van hebben gemaakt zit trouwens ook in de knutselemmer van de Hema!

 

 

 

 

 

 


Leuke ideetjes wel toch? Dat rendier vind ik dus zelf echt schattig. Het kerstboompje van een bordje is minder goed gelukt, maar ja, de meiden zijn er trots op en ze zijn weer lekker een middagje bezig geweest 😉

 

Facebook Comments
Kerstknutsels

2 thoughts on “Kerstknutsels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge