Laat ik beginnen te vertellen dat ik, net als iedereen op facebook, getrouwd ben met de leukste, liefste en beste man die ik me maar kan voorstellen. Maar soms, vooral tijdens de koude dagen van de laatste tijd, kan ik mijn schattepatat wel schieten. Hij heeft namelijk problemen met zijn thermostaat. Misschien kan hij het niet helpen, maar ik vind het bloed irritant.

Wat is nou eigenlijk het probleem?

Ken je die reclame nog van een tikkie terug? Nou, dat neemt mijn man wel heel letterlijk. Op de één of andere manier kan hij niet van de thermostaat blijven. Hij draait hem telkens een tikkie terug.

Wanneer hij thuiskomt van zijn werk, beent hij réchtstreeks naar de thermostaat. Als hij op zijn weg een kind tegenkomt, zal hij haar nog wel snel even een kusje geven, maar geeft dan snel de knop een slinger richting koel en roept daarbij theatraal:

“Poeh! Wat is het hier weer bloedheet!

Hij vergeet daar bij even dat hij net uit -2° komt, hij z’n jas nog uit moet trekken en er hier nog vijf mensen wonen die misschien ook wel iets vinden over de temperatuur.

Onopgemerkt zet ik ‘m dan gewoon weer warmer uiteraard, dus zo’n probleem is het niet. Maar wanneer ik ’s avonds alle kinderen op bed heb en ga zitten, begin ik vaak te rillen van de kou. En hoe denk je dat dat komt? Omdat hij de thermostaat alwéér een tikkie terug heeft gezet!

“We gaan toch zo naar bed, dat is beter voor het milieu..”

En ik maar klappertanden..

Is hij zo milieu bewust?

Nou ehm, hij gooit niets op de grond bijvoorbeeld en zal niet zijn motor laten draaien voor de verwarming (ja, medeschoolpleinmoeders, het zit me inderdaad hoog 😉 ), maar of hij heel milieubewust is?  Niet echt. We hebben het geregeld over het afval scheiden bijvoorbeeld, daar doet hij zó niet zijn best voor dat ik het bijna (bijna!) zou opgeven.

Is hij zo op de centen?

Nee, joh. En wanneer het om de kinderen en mij gaat al helemaal niet. Daar komt nog bij dat we al echt zuinig zijn; de verwarming staat hier niet veel aan! In ons huis wordt het met een paar zonnestralen al snel heel warm namelijk. Dus dan mag je als het écht koud is buiten, het jezelf wel comfortabel maken binnen, toch?

Hoe zit het met jouw man?

Mijn vader heeft het ook. Is het iets typisch mannelijks ofzo? Ben heel benieuwd of jullie onze thermostaatproblematiek herkennen!

man thermostaat
www.pixabay.com

Facebook Comments
Man & thermostaat
Getagd op:            

2 thoughts on “Man & thermostaat

  • januari 29, 2017 op 8:17 pm
    Permante link

    Ja die van mij heeft het ook op de thermostaat gemund hahaha….. Hij werkt buiten en het is dus al gauw heet voor hem in huis. Nu ben ik er in de loop der jaren ook aan gewend geraakt dat het hier niet warm is in huis… en gek genoeg, mijn lijf is er ook aan gewend, zodra ik nu ergens kom waar het 20/21 graden is dan sta ik ook te puffen hahaha

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge