Ik heb me toch een ontdekking gedaan op opruimgebied! Ik ben er zelf enorm van onder de indruk. Hoewel ik het echt te suf voor woorden vind om hier ‘opruimtips’ te gaan geven, kan ik het toch niet laten deze met jullie te delen!

De ‘speelgoedkast’ van de meiden is nogal een probleem; één grote puinhoop telkens. Zo af en toe ruim ik die eens op, wanneer de kinderen er vooral níet bij zijn. Dat laatste is heel belangrijk, zo zien ze ten minste niet dat mijn opruimen bestaat uit de helft weggooien… Hoe ik mijn best ook doe en hoe netjes ik die speelgoedkast ook opruim, binnen een halve dag is het weer een troep. Bovendien komen er telkens meer spullen bij, waardoor er telkens weer meer ruimte nodig is. Voorheen zat alleen de speelgoedkast vol, daarna werd ook de klepbank gevuld met spulletjes en toen hadden we daarnaast nóg een kastje nodig waar we de puzzels, kleurtjes en ander knutselspul in kwijt konden.. En als je dan bedenkt dat wanneer het huis in de fik gaat de meiden maar aan één ding denken: red die tablet! Dan is het best zonde dat dat speelgoed, waarvan het meeste dus niet eens dagelijks de kast uit komt, zo veel ruimte in beslag neemt.

Maar goed om maar gelijk met mijn tip over de brug te komen: stop de inhoud van alle dozen uit de speelgoedkast in vriezerzakjes en gooi de dozen bij het oud papier!

De inhoud van deze dozen…

opruimtip speelgoedkast

…zit nu in deze zakjes:

CAM00339 (2)

Handig!

Dat was het eigenlijk, zo simpel is het. Op deze manier nemen de dingen veel minder ruimte in beslag en het is voor de kinderen heel overzichtelijk.

CAM00338opruimtip speelgoedkast

Deze oplossing heeft bij ons thuis behoorlijk veel ruimte bespaard; alles past weer gewoon in de speelgoed kast! Kan ik de klepbank lekker weer gaan vullen met mijn eigen troep 😉

Denk je dat deze opruimtip ook gaat werken bij jullie thuis? Of heb jij misschien een andere geniale oplossing om de speelgoedkast te organiseren? Ik hoor het graag!

Facebook Comments
Opruimtip voor de speelgoedkast!
Getagd op:                    

3 thoughts on “Opruimtip voor de speelgoedkast!

 • maart 12, 2016 op 8:00 am
  Permante link

  Hier hadden we ook puzzels in vriezer zakjes. Ik was altijd erg blij met de ikea trofast kast en de meiden hadden dozen met deksels onder hun bed staan.
  Inmiddels heeft jongste nog 1 hoge en 1 lage boekenkast in haar kamer waar de playmobil en lego friends in uitgestald staan. Het staat er meteen speelklaar en kan mooi blijven staan.

  Beantwoorden
 • maart 10, 2016 op 9:35 pm
  Permante link

  Grappig, wij hebben alles in bakken gesorteerd. Maar we hebben dan ook vooral constructiespeelgoed en knutsel troep. Maar het werkt, er is overzicht

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge