De afgelopen jaren was pakjesavond vooral extreem. Extreem veel snaai, extreem veel cadeau’s en extreem veel drukte. Hoewel het heus gezellig was, hadden we vorig jaar bedacht dat we het dít jaar écht anders zouden moeten doen. Vooral op het gebied van cadeautjes.

Want jeetje, wat werden die kinderen verwend. Hartstikke leuk hoor, het zijn ook schatjes, maar werden ze er nou echt blijer van? Een gigantische zak met allemaal zooi werd door een piet de kamer in geslingerd, de kinderen stortten zich er boven op en na het ene cadeautje uitgepakt te hebben, gingen ze gelijk door na het volgende. Ze gooiden het nieuwe speelgoed nog net niet over hun schouder, om snel door te gaan naar het volgende. En als de zak dan leeg was en alles was uitgepakt, dan stonden ze daar tot hun knieën in het nieuwe speelgoed en gescheurd inpakpapier en waren ze zó hieperdepiep dat ze van gekkigheid niet meer wisten waar ze nou in hemelsnaam mee moesten gaan spelen. Ontzettend logisch kindergedrag natuurlijk, maar ik vond het gewoon niet zo geslaagd.

pakjesavond

Deze pakjesavond ging het anders…

Deze pakjesavond ging het dus anders, de meisjes kregen allemaal ‘maar’ 1 cadeau per kind. Oké, de grote meiden kregen er nog een piepkleinigheidje bij. Traditiegetrouw vieren we pakjesavond met mijn ouders en zus, dus we deden de cadeau’s samen, maar we moesten ons, vooral op het laatste moment, gigantisch bedwingen er niet nog wat bij te kopen. Ik vond het serieus spannend en was bang dat ze misschien teleurgesteld zouden zijn. Van de gekke eigenlijk hè. Ik had natuurlijk wel iets uitgezocht waar ze heel blij mee zouden zijn. Althans, dat dacht ik. Een paar dagen voor pakjesavond zei Lily naar aanleiding van een reclame op televisie: ‘Nou, ik hoop dat ik geen Playmobil krijg van Sinterklaas, hoor.’ Top, dat had ik dus nét gekocht…

De cadeau’s

De grote meiden kregen dus playmobil:

En voor de tweeling had ik speelgoed van Mascha en de Beer uitgezocht:

En, everybody happy?

Ja! Helemaal niet teleurgesteld. Lily bleek toch nog van Playmobil te houden, thank god. En de tweeling zijn serieuze ‘Mascha en de beer’-addicts, dus die waren helemaal blij. Na het uitpakken gingen we aan de slag met het in elkaar zetten en kon er gelijk gespeeld worden. Alhoewel, wat is dat een toer zeg hé, Playmobil in elkaar zetten! Maar goed, de meisjes hielpen vrolijk mee. En wist je trouwens dat de PlayBIG bloxx gewoon op duplo passen? Handig toch!

pakjesavond

Samen spelen, samen delen!

Dat schijnt tegenwoordig niet meer pedagogisch verantwoord te zijn heb ik me laten vertellen, maar toch ben ik bewust voor speelgoed gegaan waar ze samen mee konden spelen. Dat doen ze toch al wel en ik wil dat graag stimuleren. Bovendien ontkomen ze er bijna niet aan met zo veel zusjes 😉 . De tweeling heb ik de cadeau’s zelfs samen uit laten pakken, zodat duidelijk was dat het van hen samen was en er hopelijk geen ruzie over zou komen. Maar dat is/ wordt nog wel een issue, cadeautjes voor de tweeling, ik vind het moeilijk.

Even evalueren…

Dat zegt Lily altijd, dus ik neem het van haar over. Ééééven evalueren.. ja, ik was dus serieus zenuwachtig of de meiden er wel blij zouden zijn. Voorheen kon het niet zo veel kwaad als ik een miskoop had gedaan, er zou wel weer en ander cadeau uitgepakt worden die wel in de smaak zou vallen. Maar met maar één cadeau per kind ligt dat toch een beetje anders. Op instagram zag ik ook de ene naar de andere Kilimanjaro aan cadeau’s voorbij komen en daar werd ik uiteraard nog een tikkeltje zenuwachtiger van. Maar ik ben echt heel tevreden over hoe onze pakjesavond 2.0 verlopen is. Voor de kinderen was het één groot feest, ze zijn blij, tevreden en ze hebben al super veel met hun nieuwe speelgoed gespeeld. En dat is de bedoeling natuurlijk! Ik heb het idee dat ze toch gewoon lekker verwend zijn ook hoor. Ja, volgend jaar doen we het weer zo! Eén dingetje nog, volgend jaar moet dat snaai ook echt minder. Ik ben nog steeds aan het bijkomen van mij pepernoten overdosis. Dat wordt weer cambridgen.. ;(

Hoe was jullie pakjesavond? En wat vind je van mijn aanpak?

Bol.com

Je komt in deze blog voor het eerst affiliate links tegen. Ik doe sindskort mee aan een partnerprogramma van Bol.com, en ik dacht dat dit onderwerp wel eens een mooie gelegenheid was om het eens uit te proberen. Dus vandaar :) . Aangezien winkelen met 4 kinderen geen pretje is, shop ik graag online. Bij Bol heb je alles, het wordt snel gebracht én je kan achteraf betalen. Lekker makkelijk vind ik. Zo, reclamemodus uit. Niets van gelogen, maar ik moet er nog even aan wennen 😉 . 

 

 

Facebook Comments
Pakjesavond 2.0

4 thoughts on “Pakjesavond 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge