Een tijdje geleden kreeg ik de gelegenheid om een van de thee blends van Tastea uit te proberen! Ik ben een flinke theeleut, dus die kans liet ik niet aan mij voorbij gaan. Helemaal nieuwsgierig werd ik toen ik de website van Tastea bekeek en deze zin las:

Tastea is jouw start voor een gezonder, fitter en gelukkiger leven!

Tja, wie wil dat nou niet? Ik had hoge verwachtingen in ieder geval, dat snap je!

eigenfoto

Tastea

Ik kon kiezen uit de detox thee (Tastea 30 dagen detox), energie thee (Energy boost), zwangerschapsthee (Bun in the oven), borstvoedingsthee (Mama’s milkshake) en sex thee (Make your bed rock). Ja ja, dat lees je goed. Hoe goed een review van die sex thee misschien ook had geweest voor mijn bezoekersaantallen, ik koos toch voor de detox!

In de omschrijving van de detox thee stond dat de thee een perfecte bijdrage kon leveren wanneer je wilde beginnen met een gezonde en actieve levensstijl. En dat wil ik eigenlijk altijd, maar helemaal aan het begin van het jaar! Bovendien zou je er van gaan stralen, van binnen en van buiten. Nou, dat leek mij ook wel een hele ervaring :) .

Detox

De detox thee bestaat uit twee soorten thee, één blend voor in de ochtend en één voor in de avond. Beide blends bestaan voor 100% uit natuurlijke theekruiden. Je krijgt dus geen zakjes, maar échte thee. Dat alleen al vond ik leuk; ik kreeg een flashback naar de tijd dat ik in het Amstel Hotel werkte en bij de High Tea allerlei bijzondere theetjes serveerde!

De ingrediënten

De detox morning bestaat uit: Groene thee, China gunpowder, goene thee matcha, citroenmelisse, mate green, natuurlijke smaak versterkers (citroen-abrikoos smaak), witte thee (Mao Feng), citroenschil, Mallow, Chinese zwarte thee (Pi Lo Chun Longkou), Paardenstaart,Taraxacum, Spirulina, Guarana.

En de detox evening is samengesteld uit: Appel, Verbena, Balm, natuurlijke smaak versterkers (sinaasappel-mandarijn smaak), sinaasappelschil, Hopbladeren, Tulsi, Calendula, Vrouwenmantel kruid, Valeriaan, bonenkruid.

tastea

Mijn ervaring

Toen ik mijn pakketje binnen kreeg viel allereerst de presentatie mij op; de theeblikken hebben een stijlvolle uitstraling en de Tastea theebeker ziet er mooi en solide uit. Er zat ook een flyer in het pakket met de tekst ‘Welkom bij de club!‘ Op de een of andere manier krijg je dan toch een beetje het idee dat je dan gelijk hoort bij een club van hippe, gezonde, fitte en gelukkige theedrinkers. Best leuk!

Wanneer je de theeblikken opent valt meteen de geur op. Beide blends ruiken echt lekker en vooral de detox morning, heerlijk fris!

tastea-thee-bekerIk ben normaal gesproken eigenlijk gewoon van de theezakjes, maar het zetten van een kopje Tastea thee was eigenlijk nét zo makkelijk. Een lepeltje theeblaadjes in de beker, water erbij en door het zeefje in de Tastea theebeker drink je geen gruis op. Bovendien blijft de thee lekker warm, omdat de beker dubbelwandig is.

De smaak van de detox morning is zoals de geur al doet vermoeden; fris en verkwikkend. En na de thee 30 dagen gedronken te hebben ben ik hem nog zeker niet zat! De detox evening vind ik minder uitgesproken van smaak. De kleur van deze thee blijft ook lichter, ook als je de thee flink lang laat trekken. Absoluut niet vervelend om te drinken, maar ook niet om over naar huis te schrijven zeg maar.

De werking vind ik lastig te bepalen, omdat ik de afgelopen maand ook echt wel gezonder ben gaan leven. Deels komt dat ook door de thee. Ik wilde tenslotte mijn lijf detoxen, dus probeerde ik wel mijn best te doen om geen dingen te eten of te drinken die dat teniet zouden kunnen doen. Ik heb wel echt het idee dat de ochtendthee er voor zorgde dat ik mij energieker voelde. Over het algemeen voelde ik me de afgelopen maand dus zeker wat gezonder en fitter. Of ik alle credits daarvoor aan de detoxkuur moet toeschrijven weet ik niet, maar het is in ieder geval hartstikke fijn!

Aanrader

Al met al ben ik erg tevreden met het product! Ben je dus op zoek naar een detox kuur, dan kan ik je de Tastea 30 dagen detox zeker aanraden.

Tastea heeft onlangs een paar nieuwe smaken, zo kun je nu ook een theetje bestellen als je wil afvallen (yes please), om je weerstand een oppepper te geven en er is een speciale slaap thee. Ook niet verkeerd denk ik zo!

Kende jij Tastea al? En voor welke smaak zou jij kiezen?

review tastea

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Tastea. Maar dat had je zeker al wel in de gaten.. 😉

 

Facebook Comments
Review Tastea 30 dagen detox
Getagd op:            

4 thoughts on “Review Tastea 30 dagen detox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge