Nog één nachtje slapen en het is weer zo ver: Sint Maarten!

sint maarten

Een hele happening voor de kleintjes natuurlijk; in het donker naar buiten, liedjes zingen voor wild vreemden en bergen met snoep krijgen! Wauwie!

Om het voor ons moeders nou ook een beetje tot een geslaagde avond te maken, die 11 november, heb ik hier een aantal tips. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee :)

 1. Leer ze even een leuk liedje aan. Met de nadruk op léuk. Anders krijg je geheid: “Sinte, sinte mikmak, m’n moeder is een dikzak….” En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik zit daar dus niet op te wachten 😉 En echt even goed er in stampen het liedje hoor! Want anders staan je lieve kindertjes straks een beetje te stamelen en te stotteren en dan weet je wel wie er moet gaan zingen he?! Juist ja, jíj!
 2. Dan de lampion. Die ga je natuurlijk niet zelf maken. Die koop je gewoon voor 40 cent bij de Action. Daarmee bespaar je jezelf een hoop drama, want lampionnen maken = huilen. Huilen want het lukt niet, huilen want die van de zus wordt mooier, huilen want ze hebben in hun vinger geprikt, huilen want je bent aan het helpen en ze wilden het eigenlijk helemaal zelf doen. En is de lampion dan uiteindelijk toch klaar, dan moet ‘ie aan iedereen geshowd worden. Waarbij dat ding gegarandeerd stuk gaat = huilen. Daarom, gewoon kopen die lampion. En niet één, maar twee per kind. Als reserve, een lampion begeeft het namelijk bij een windvlaag/ regen/ zwaardgevecht en we willen natuurlijk niet dat ze gaan huilen. En anders is ‘ie toch voor volgend jaar.
 3. Hetzelfde geldt voor de lichtjes, alles dubbel inslaan en denk aan de batterijen!
 4. Instrueer de kinderen thuis alvast dat ze gaan voor het verpakte snoepgoed, indien aanwezig. En natuurlijk dat ze gewoon netjes één snoepje pakken, dat ze niet uren kunnen gaan twijfelen wat ze zullen uitkiezen, dat ze niet mogen vragen of er misschien nog wat anders in huis is ‘want dit lust ik allemaal niet..‘ en dat ze vooral niet moeten laten zien dat ze teleurgesteld zijn als er alleen maar mandarijntjes zijn. En dat ze niet moeten vergeten te bedanken uiteraard.
 5. Bereid je voor op vies weer. Ik ben geen weervrouw, maar ik weet bijna zeker dat het op 11 november tussen 17:00 uur en 19:00 uur ALTIJD regent.
 6. Nodig wat leuke moeders uit en ga met een groepje. Wel zo gezellig.
 7. Zorg dat jullie als laatst bij de buurvrouw een snoepje gaan halen. Of ergens anders waarvan je weet dat ze ‘goed’ snoep uitdelen. De kinderen willen natuurlijk gelijk wat smikkelen wanneer ze weer thuis zijn en dan kunnen ze mooi dat laatste snoepje nemen. Wanneer de kleintjes op bed liggen kan je de buit even flink onder de loep nemen. Alle rare, viezige of dubieuze snoep kan linea recta de vuilnisbak in.
 8. Zorg voor voldoende snoep in huis. Niet alleen omdat het zo gênant is wanneer er kindjes bij je op de stoep staan die de longen uit hun lijf brullen en je geen snoep meer hebt. Nee, ook omdat je de buit van je eigen kinderen weer moet aanvullen na je stiekeme selectie. Ze zijn niet gek die kleintjes en ik neem aan dat je geen ruzie wilt wanneer ze op 12 november willen kijken wat ze eigenlijk allemaal hebben opgehaald.
 9. Maak het niet te laat. Ze zijn al zo moe, het is allemaal een beetje spannend, ze zijn hieperdepiep, hebben misschien al flink wat suiker binnen, dus een kleine zenuwinzinking (driftbui/huilbui of wat voor een bui jouw kind doorgaans ook heeft) ligt  op de loer. Die kan je maar beter voor zijn toch?

Nou, dat gaat vast wel goed komen allemaal!  En dan liggen ze voor de voice begint allemaal heeeerlijk te slapen en hebben ze een avond gehad die hen nog lang zal bij blijven ♥ Ik heb er zin in!

Veel plezier vrijdag!

 

Facebook Comments
9 tips voor Sint Maarten
Getagd op:                

2 thoughts on “9 tips voor Sint Maarten

 • november 10, 2016 op 9:15 am
  Permante link

  ik geloof dat wij nog een hele ton snoep van vorig jaar hebben. Alles zonder papier mik ik vrij snel weg, vind dat echt vies. Ze mogen na het lopen een snoepje uitkiezen en dan krijgen ze allebei hun eigen bakje. Ik kan me gewoon nog herinneren dat wij vroeger thuis ook drie bakken op de keukenkastjes hadden staan die het jaar daarna doodleuk echt niet meer lekker waren. Geloof dat dat bij ons precies zo gaat. Waardeloze moeder he Veel plezier morgen (en overmorgen)
  Maai onlangs geplaatst…Sinterklaas: SchoenzetkalenderMy Profile

  Beantwoorden
  • november 10, 2016 op 4:16 pm
   Permante link

   Waardeloze moeder? Juist niet! Hier is het snoep vrij snel op en vaak pik ik er ook nog van maar dit jaar niet natuurlijk

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge