Over een paar dagen wordt Lily 7 jaar! Zoals waarschijnlijk alle meisjes die 7 worden is ze heel erg bezig met haar verjaardag. Al sinds november eigenlijk haha. We hebben al honderden lijstjes gemaakt met cadeau-ideeën. Ook al een heleboel lijstjes met kindjes die er uitgenodigd zouden worden op het kinderfeestje en geloof het of niet, ze heeft een heuse takenlijst gemaakt voor alle gezinsleden.

slingers maken
😍 wat schrijft ze netjes hè #proudmom

Uiteraard heb ik de meeste ‘taaku’ toebedeeld gekregen, maar dat geeft niets, ze neemt me eerlijk gezegd helemaal mee in haar enthousiasme. Dus ik begon vandaag met goede moed aan één van mijn taakjes: slingers maken.

Die kan je toch gewoon kopen zou je zeggen.. Tja de jarige Jet wilde vooral zelf gemaakte. Omdat het voorjaarsvakantie is en dus alle kids thuis zijn én omdat ik de hele tijd met een potje in de rondte aan het rennen ben omdat ik de tweeling zindelijk aan het maken ben (ja, ja, gaat goeoeoed!), was het vooral heel belangrijk dat ik het simpel zou houden. Dat is sowieso altíjd een goed idee als je het mij vraagt :)

Ik maakte twee verschillende bolletjes slingers, één van karton en één van vilt. Het materiaal en de grootte zijn anders, maar verder is het idee natuurlijk helemaal hetzelfde: knip rondjes en naai ze aan elkaar. That’s it. Best leuk toch?! Het kon in ieder geval de goedkeuring van de bijna jarige Jet wegdragen. Gelukkig maar 😉

slingers maken

slingers maken

Ze hangen nog niet, dat doen we pas op de grote dag, vandaar even wat liggende foto’s.

Ook nog wat foto’s van hoe ik ze gemaakt heb (het zou een beetje overdreven zijn om een ‘werkbeschrijving’ te maken toch..). Één tip: zorg dat je een steek gebruikt met veel ruimte er tussen, omdat je anders het karton in tweeën perforeert (dat gebeurde dus bij mijn eerste rondje :) )

slingers maken
Voor de grootte gebruikte ik op het karton een ikea-bakje.

 

slingers maken
De rondjes van vilt zijn kleiner, hiervoor gebruikte ik een eierdopje.

Nou, dan ga ik nu maar snel weer verder met mijn andere taakjes, ik hoop dat je (of iemand) wat aan dit idee hebt!!

 

Facebook Comments
Slingers maken

7 thoughts on “Slingers maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge