Lily werd 6 en dat betekende natuurlijk trakteren! Dit keer wilde ik het mezelf niet te moeilijk maken en dat is gelukt. Kleine moeite, groot plezier!

Al veel te vaak heb ik mij verschrikkelijk uitgesloofd voor die traktaties, maar als ik eerlijk ben met weinig succes. Zo heb ik gezweet op het bakken van cakejes voor een groep peutertjes, maar op de een of andere manier waren de cakejes behoorlijk hard en kon je het papiertje er met geen mogelijkheid vanaf peuteren. Er waren maar liefst twee kindjes die van hun traktatie genoten en hun cakeje (+papiertje…) heerlijk oppeuzelden; mijn eigen kind (uiteraard, die van mij eten álles) en een andere diehard driejarige.

Ook heb ik met twee baby’s aan de borst hónderden handjes zitten uitknippen, omdat we voor Lily van school waren geswitcht en ze haar oude klas nog wilde ‘uitzwaaien’ met een traktatie. Op Pinterest had ik een leuke ketting gezien van handjes aan een dropveter; dát zou ik ook gaan maken! Nou, onze handjes leken meer op spinnetjes en die dropveters zaten 1. allemaal in de knoop en 2. waren al stuk voordat de kleutertjes de ketting om hun nek hadden kunnen hangen. Ja.. echt een groot succes…

Dus dit keer besloot ik het mijzelf lekker makkelijk te maken. Natuurlijk kwam ik wel weer in de verleiding om me te gaan uitsloven na een paar minuten scrollen op Pinterest, maar nee, ik hield me in, het is tijd dat ik mijn kwaliteiten leer kennen en tja, indrukwekkende traktaties maken is dus in ieder geval niet mijn ding. En kom op hé, met die vier koters heb ik het toch al druk genoeg… Bovendien is het doel van dat hele trakteren toch eigenlijk ook gewoon een heel blij kind?! Kijk, dát is gelukt 😀

Lily

 


Wil je het jezelf ook een beetje makkelijk maken wanneer je kind gaat trakteren?

Oké, dan ga je dit even halen bij de Hema:

  • 5 x pak confetti cakejes (6 cakejes voor 1 euro)
  • 1 x 150 stuks muffinvormen (van die papiertjes weet je wel, 150 voor 3 euro)
  • 2 x coctailprikker paraplu (25 stuks voor 1 euro)

In totaal zit je dan dus op 10 euro, netjes toch?

Je kan het bijna geen werkwijze noemen, maar vervolgens zet je dus zo’n cakeje in een muffinvorm en je prikt er een paraplutje in! Tádááá! Nog even leuk op een dienblad zetten en klaar ben je!

cakejes closeup

En ben je nou écht een luie donder? Dan zet je gewoon je kinderen aan het werk, vinden ze nog hartstikke leuk ook 😉

trakteren

Binnenkort is Roosje aan de beurt om te gaan trakteren, als iemand nog goede ideeën heeft, ik hoor ze graag!!!

 

 

 

Facebook Comments
Trakteren op school: the easy way!
Getagd op:                            

12 thoughts on “Trakteren op school: the easy way!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge