Wanneer je afspreekt met een moeder van jonge kinderen zijn er een aantal dingen die je moet weten, omdat je anders waarschijnlijk voor onaangename verrassingen komt te staan. Misschien kom je dat eigenlijk sowieso wel, maar dan ben je in ieder geval een beetje voorbereid.


Dit moet je weten wanneer je afspreekt met een moeder met jonge kinderen:
 • de afspraak gaat waarschijnlijk niet door

Huh? Hoezo niet, we hebben toch afgesproken?! Tja, maar die kleine heeft de hele nacht lopen spoken en ik heb geen oog dicht gedaan, ik ben echt zo brak als ik weet niet wat, kunnen we misschien een andere keer afspreken? Of die kleine heeft net prikjes gehad en heeft daar toch wel erg veel last van, ik hou hem toch het liefst thuis vandaag sorry. Of er heeft er een koorts, tja dan is afspreken misschien toch niet zo’n goed idee. Of hij spuugt de hele tijd alles onder in ene. Oh, dan wil je liever niet dat ik bij je langs kom? Snap ik, andere keer dan maar. Of ze hebben krentenbaard. Super besmettelijk ja. We blijven wel thuis. Wat een gezeur hè? Tja zo gaat dat. En hoe meer kleine kinderen, hoe meer gezeur. Geloof mij.

 • die moeder komt waarschijnlijk te laat

Hoe punctueel je ook bent, als je moeder bent van jonge kinderen kom je gewoon te laat. Kan je echt niets aan doen, het komt door die kinderen! Die moeten altijd poepen als het net even niet uitkomt. Spugen zichzelf onder wanneer je op het punt staat om weg te gaan. Kinderen willen soms plotseling in ene hun lievelings-jas niet meer aan en kunnen daar dan heel lang, heel ontroostbaar om gaan huilen. Nou ja, dat soort dingen. Mensen zonder kinderen denken nu misschien: ja hallo, dat kan je toch gewoon incalculeren? Tja, dat dacht ik ook altijd. Maar met jonge kinderen gaat álles gewoon áltijd anders dan je verwacht. Daar kun je niet tegenop incalculeren.

 • Een echt gesprek zal je niet hebben.

Een gesprek met een moeder van jonge kinderen verloopt ongeveer zo:

Nou wat leuk je weer te zien! Sorry dat ik laat was! Maar hoe is het nou? “Tja,, kan beter..” Oh echt hoezo? O wacht even sorry. Wat is er nou moppie, heb je je pijn gedaan? Kom maar geeft mama er een kus op. Oké sorry wat zei je? “Geeft niet, ik zei dat het niet zo lekker ging. Op mijn werk..” Oh nee, hee niet aan komen, nee hoor dat mag niet! Ahhh het is zo’n boefje, schattig hè… Oké iets op je werk dus? “Ja, er gaan wat mensen uit en…” Hé wat zei ik nou, dat mag niet! Hè sorry hoor, word je nou ontslagen of niet? “Nee dat niet, maar..” Je moet plassen? Ja schat, ze hebben hier ook een wc ik loop even met je mee..  Oké. Waar waren we ook al weer? Wel weer eens gezellig zo kletsen  hè?!

 • Het gaat alleen over de kinderen

Nou ja, een echt gesprek zal je dus niet hebben, maar ook goed om te weten is dat een moeder met jonge kinderen één favoriet gespreksonderwerp heeft, namelijk: haar kinderen. Uren kunnen ze (we 😉 ) het hebben over hoe schattig die kleintjes toch wel niet zijn, over hoe ze slapen, over wat ze allemaal zeggen en over hun ontwikkeling (die bij alle kinderen in grote lijnen hetzelfde verloopt maar moeders tóch gewoon gigantisch geweldig vinden).


Misschien vraag je je nu af waarom je in hemelsnaam nog met een moeder met jonge kinderen zou afspreken. Snap ik. Maar toch doen hoor. Je doet die moeder er een groot plezier mee, dat ze even een ‘gesprek’ kan hebben met een volwassenen. Hebben ze soms echt even nodig hoor, om de waanzin van elke dag aan te kunnen. Dus jij harkt met zo’n afspraakje eenvoudig je karma-punten binnen, en het wordt echt wel weer anders. Trouwens, wie weet wordt of was jij zelf ook wel zo!

En ach, met een beetje mazzel zegt ze toch weer af 😉

Facebook Comments
Wanneer je afspreekt met een moeder van jonge kinderen…
Getagd op:                    

4 thoughts on “Wanneer je afspreekt met een moeder van jonge kinderen…

 • januari 14, 2017 op 12:32 pm
  Permante link

  hahah heel herkenbaar, mijn vriendinnen hebben jongere kids en ja ziek zwak en misselijk of verslapen door een heftig nachtje van een krijsend kindje, maar als het dan een keer lukt om het zo maar te zeggen is het super gezellig en kunnen ze even hun hart luchten over hoe zwaar het allemaal niet is :)
  rachel onlangs geplaatst…SnoepenMy Profile

  Beantwoorden
 • januari 13, 2017 op 10:23 pm
  Permante link

  Sinds ik moeder ben en op pad ga met de kleine, kom ik vaak te laat. Tja.. niets aan te doen. Gisteren wilde ik om 09:00 uur vertrekken bijvoorbeeld, maar om 5 voor wilde meneer op het potje. En aangezien we net zijn begonnen daarmee, ga ik hem dat natuurlijk niet weigeren. Dan zijn we maar te laat. So be it :).

  Dat laatste herken ik eigenlijk niet. Ik vind het dus helemaal niet leuk om het alleen maar over kinderen te hebben. Als ik het doe, is dat in ieder geval met iemand die ook kinderen heeft. Of mijn gesprekspartner moet er naar vragen en wil alles weten. Maar ik vind het juist boeiender om even lekker bij te kletsen en het over mijn bezoek/gezelschap en mezelf te hebben.
  Sheila onlangs geplaatst…Geen kinderwens? Daar is niets mis mee!My Profile

  Beantwoorden
 • januari 13, 2017 op 4:40 pm
  Permante link

  Haha inderdaad. Zelf merk je het niet eens meer, als moeder en ben je er al zo aan gewend. Die van mij zijn 5 & 9 maar het loopt toch ook vaak zo chaotisch ..ik roep steeds; ga lekker boven spelen;)))
  Dewi onlangs geplaatst…klusjes voor je kindMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge