Bijna twee jaar geleden kwam ik er achter dat ik voor de derde keer in verwachting was. Dat was schrikken.

Ik gaf nog borstvoeding aan Roosje (althans, ik was al een half jaar bezig met stoppen, maar Roosje deed daar niet echt aan mee) en de menstruatie was nog helemaal niet regelmatig op gang gekomen. Maar nu duurde het wel erg lang.. en ik vond het vreemd. Ik besloot een afspraak te maken bij de dokter. Toen bedacht ik me dat een dokter natuurlijk eerst een zwangerschap zou willen uitsluiten. Ik dácht wel zeker te weten dat ik niet zwanger was, maar goed, ik zou wel even een testje doen.

Die ochtend ging ik met mijn dochters naar de Action, bleek je daar zwangerschapstesten te kunnen kopen, hele goedkope! Had ik dat maar geweten toen ik graag zwanger wilde worden van Roosje. Toen had ik het idee: hoe meer geld je uitgeeft aan de test, hoe groter de kans dat je zwanger bent :) . Toen we met twee volle tassen thuis kwamen moest ik plassen, dus de test ging mee naar de wc. Toen ik terug kwam legde ik de test op het aanrecht (ja, bij nader inzien: jakkes) en ik ging me bezig houden met de kleintjes die zich op de rest van de inhoud van de tassen hadden gestort. Doe dat maar even niet, jasjes uit, schoentjes uit. Wat gaan we doen? Eerst maar eens even wat drinken. In het langslopen keek ik naar de test en schrok me helemaal wild. Ik had nog nooit zó’n positieve test gezien! (achteraf gezien wel logisch dat de hcg-waarde zo hoog was) Ik was met stomheid geslagen.

Tja en toen? Nou, ik heb de hele middag gewoon gezellig met de meisjes gespeeld. Toen mijn man thuis kwam hebben we gegeten en samen de kinderen naar bed gebracht. Pas toen we weer beneden kwamen heb ik het verteld. En wat was hij blij! Echt een super reactie ♥

Een paar weken later kreeg ik een termijnecho. Mijn man ging gewoon werken, maar mijn moeder, die verloskundige is, was mee. Toen de echoscopist de echokop op mijn buik zette moest ze eerst even zoeken en toen zoemde ze in op een baby’tje. Ik was helemaal ik tranen, dat had ik bij nummer 1 en 2 helemaal niet gehad, maar tot op dat moment was die hele zwangerschap voor mij nog een beetje onwerkelijk en nu plotsklaps helemaal echt. “O pfff…. het is er toch één! Ik dacht éven dat ik er twee zag!” zei mijn moeder.

Nou…. wacht even mevrouw….

Echo 05-02-2014 tweeling

Ze zoemde uit en toen was het heel duidelijk! Een tweeling! Mijn eerste reactie was: “En leven ze ook allebei?” En dat was dus zo! Ik vond het te mooi om waar te zijn! Een minuut geleden lag ik daar nog met een idee van ‘eerst zien, dan geloven’ over de zwangerschap, en toen zag ik daar die prachtige tweeling op de foto, in míjn buik! Wat een geluk… Heel fijn was het dat mijn moeder erbij was, sowieso, maar ook omdat zij nog wat vragen kon stellen. Zo werd het duidelijk dat ze ééneiig waren, in twee vruchtzakken zaten, maar één placenta deelden (monochoriaal-diamniotisch).

Nu kon ik het niet opbrengen om te wachten met het aan mijn man te vertellen, ik belde hem vanuit het ziekenhuis op. En nu schrok híj zich wild. Ik had hem totaal overrompeld, maar hij was ook gelijk blij. Hij was heel praktisch en begon over een nieuwe auto die wij zouden moeten kopen, dat we een ander huis zouden moeten zoeken en dat onze geplande vakantie niet door zou kunnen gaan. Over die zaken had ik nog totaal niet nagedacht, dat kwam nog wel. Ik kon alleen nog maar glimlachen.

De gynaecoloog die ik die dag zag dacht daar anders over. Hij was niet zo blij met de zwangerschap, vanwege de complicaties die mogelijk zouden kunnen optreden en de verhoogde risico’s op van allerlei naars. Gelukkig is dat alles niet uitgekomen en is zwangerschap heel goed verlopen, maar daar zal ik over vertellen in een volgende blog.

Bijzonder is nog wel dat toen ik mijn oudste dochter, een paar dagen na de positieve test, had verteld dat we er een baby’tje bij zouden krijgen, zij al voorspelde: “Het zijn er twee hoor!” Creepy!  😀

Facebook Comments
Wat een geluk…

7 thoughts on “Wat een geluk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge