Hoewel ik mezelf absoluut geen keukenprinses kan en mag noemen, deel ik vandaag tóch een recept op de blog. Ik ben gewoon zo’n fan van dit gerecht, het is snel en makkelijk gemaakt, het is gezond én het allerbelangrijkste: de kinderen smullen er van!

Dit is echt het eten dat ik altijd in huis heb en bewaar voor een dag waarop het extra druk is, ik eigenlijk nodig boodschappen zou moeten gaan doen of gewoon als ik geen zin heb om te koken, maar patat halen of tosti’s maken niet zo’n goed idee vind. Of als ik een dagje geen zin heb in strijd aan tafel. Hoewel ik geloof ik eigenlijk niet zou mogen klagen, omdat de meiden in feite hele goede eters zijn, is iets groens voor de oudste tegenwoordig wel per definitie vies. En wanneer één kind aan tafel roept dat het eten vies is, dan volgen er meer… Maar goed, die theorie van groen=vies geldt blijkbaar niet voor groene slangetjes. Dus je begrijpt wel, dit eten we wekelijks.

Ingrediënten:
  • 2 zalmfilets uit de vriezer.
  • 750 gram spinazie uit de vriezer.
  • Een pak volkoren spaghetti.
  • Kruidenkaas (Boursin, Paturain, Garlan, Crefée het maakt allemaal niet uit. Let wel even op dat je de knofloofvariant kiest en niet die met peper.)

Bereiding:
  • Ontdooi de zalm en knip (hmm is dat gek? dan mag je het ook snijden als je wil) in blokjes.
  • Verhit een beetje olie in de pan en bak de zalm bijna gaar.
  • Kieper dan de spinazie erbij.
  • Wanneer de zalm helemaal gaar is en de spinazie goed verwarmd, dan doe je de kruidenkaas erbij. Hoeveel je daar van wil gebruiken moet je zelf even bekijken, ik doe meestal 1/2 kuipje.
  • Ondertussen heb je de spaghetti gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de spinaziesaus met de spaghetti en klaar zijn je groene slangetjes!
Met dank aan de Weight Watchers

Ik heb dit recept, naast een hele hoop deprimerende post, mailtjes en sms’sjes (écht, die marketing mensen zijn góéd… maar irritant, kom je er ooit vanaf?), overgehouden aan mijn tijd bij de Weight Watchers. Is het toch nog ergens goed voor geweest. Ik geloof dat er, in het oorspronkelijke recept, ook nog een uitje en er een andere (light) kruidenkaas door heen gaat, maar precies weet ik het niet meer. Je kunt dit trouwens ook met verse spinazie maken, net zo makkelijk en lekker.

Meer makkelijke snelle gerechten?

Ik hoop dat je wat aan dit idee hebt en dat je kinderen er net zo van zullen smullen als de mijne! Ik ben heel benieuwd welke snelle en gezonde gerechten jouw kinderen graag eten, zodat ik dat ook eens kan uitproberen hier! Zou me dat willen laten weten in comments?

Alvast bedankt en eet smakelijk!

 

 

 

Facebook Comments
Wat eten we vandaag? Groene slangetjes!

10 thoughts on “Wat eten we vandaag? Groene slangetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge