Zo, ben je ook zo blij dat de zomervakantie weer voorbij is? Dat je de kinderen vanmorgen weer heerlijk bij de juf het lokaal binnen hebt geschoven en dat je ze over een paar uur pas weer hoeft op te halen?

Of mogen we dat niet hardop zeggen?

Ik hoorde het namelijk geen enkele moeder zeggen op het schoolplein vanmorgen. Ik hoorde alleen maar dat het zo vervelend was dat die wekker vanochtend weer zo vroeg ging. (… sliepen ze dan uit in de vakantie? Die van mij horen namelijk bij het soort dat in de vakantie om 6 uur naast het bed staat te stuiteren met de vraag wat er voor die dag op de planning staat. Op schooldagen zijn ze daarentegen juist met moeite wakker te porren. Dacht eigenlijk dat alle kinderen zo waren.. ) En ik hoorde wat geklaag over het feit dat het nu ook weer gaat beginnen met de clubjes en speeldates enzo. Tja, nou, wees eerlijk, dat hebben we er graag voor over toch?

Vroeger, heel lang geleden, toen ik nog geen kinderen had, had ik een kennis die aan het begin van de schoolvakanties op Facebook zette:

Nog 15 dagen, 6 uur en 23 minuten tot ik mijn draken weer weg kan brengen.

Gevolgd door ongeveer dagelijks een update van hoelang ze nog ‘moest’ en een hiephiephoera als ze de vakantie dan overleefd had en de draken dan ein-de-lijk weer de deur uit waren.

Ohh! … Nou!…  Zeg!… Daar vond ik wat van! Wat ben je dan voor een moeder? Dat je gewoon liever geen tijd met je kinderen door wil brengen. Verschrikkelijk. En dat je dat dan nog op Facebook zet ook… Wat een schande.

Nou vind ik hier nog steeds wat van eigenlijk, maarrrr ik vind ook vooral dat de moeder in kwestie wel ballen toonde, omdat ze zich openlijk uitliet over de darkside van het moederschap. Ja toch? Ikzelf plaats alleen zo af en toe een leuke vakantiefoto op Facebook. Dan zou je kunnen denken dat we het hééééérlijk hebben gehad, wat natuurlijk ook wel zo is, maar heus niet 6 weken lang de hele tijd! Ik zet er niet op dat er dagen bij zitten dat ik om 10 uur ’s ochtends al heb gepuzzeld, geknutseld, op K3 gedanst, de eendjes gevoerd én we al een ijsje op hebben en dat ik me dan wanhopig afvraag hoe ik ze de rest van de dag in hemelsnaam ga vermaken…

Deze foto bijvoorbeeld:

vakantie voorbij

Wat een hemels plaatje he? Denk ik nu ook. Heerlijk die moppies van me die de grootste lol hebben met elkaar. Zonnetje erbij, geweldig toch. Daar geniet je als moeder van. ACHTERAF ja! Drie van de vier zonder zwemdiploma en alle vier het liefst de hele tijd koppie onder, daar wordt je gedurende al dat plezier echt niet vrolijk van kan ik je vertellen. Tijd om de foto te maken permitteerde ik me nog net, maar verder zit ik als een havik naast dat badje natuurlijk.

Dus ja, ik ben best een beetje blij dat de scholen begonnen zijn. Niet omdat ik niet geniet van de tijd met mijn kinderen, maar omdat mijn bloedjes nu even heerlijk vermaakt worden door een ander. Dat de juffen nu opletten of ze niet uit een klimrek vallen, niet weglopen, niet verzuipen, zich niet bezeren, niet verdrietig zijn en ga zo maar door. Dat de verantwoordelijkheid éven bij een ander ligt. En gewoon omdat de ouderwetse Regelmaat eigenlijk helemaal zo slecht nog niet is voor kinderen (en voor mij ook niet :) )

En met mijn allerkleinste twee naar de peuterspeelzaal was ik gisteren even helemaal kindloos. Raar joh! Wist niet of ik op de tafel moest gaan dansen of gaan huilen in een hoek. Allebei niet gedaan. Beetje opgeruimd en nutteloze dingen gedaan. Die tijd had ik beter moeten besteden  natuurlijk! Ik had serieus moeten gaan schoonmaken, gaan sporten, gaan werken weet ik veel wat. Ja, ja, maar eerst even bijkomen van de zomervakantie hoor…

En jij? Ook blij dat de scholen weer begonnen zijn?

En durf je het ook eerlijk te zeggen? 😉

Facebook Comments
De zomervakantie is voorbij!

2 thoughts on “De zomervakantie is voorbij!

 • Pingback: Vakantiefoto's 2016 - LOVE4PINK

 • augustus 30, 2016 op 4:29 pm
  Permante link

  Leuk verhaal weer. En openhartig:)

  Gezien ik de zomervakantie gewoon gewerkt heb heb ik genoten (niet altijd uiteraard) van de momenten met de meisjes samen.
  Wel merkte ik dat zij afgelopen 2 weken druk waren en het piepgehalte hoog was. Alleen door de warmte of ook toe aan school? Of beide? Het is nu al over. Haha

  Ik vind de combinatie fijn:) helaas gaat Lana vanaf nu ook op woensdag naar school. Jammer. Ik heb haar graag bij mij.
  Nog een half jaar genieten van Nina om mij heen en dan kinderloos:s

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge